Elpusztult a lahori állatkertben született két fehér tigriskölyök – videó

Ezt olvasta már?

Vélhetően Covid-19 betegségben elpusztult két 11-hetes fehértigriskölyök a pakisztáni Lahor állatkertjében – közölték az intézmény vezetői.

A ritka kölykök szervezete január 30-án mondta fel a szolgálatot, négy nappal azután, hogy kezelni kezdték őket a macska panleukopenia nevű vírusbetegséggel, amely gyakori Pakisztánban, és a macskák immunrendszerét veszi célba. 

Az állatok boncolása során azonban kiderült, hogy a kölykök súlyos fertőzésben szenvedtek, tüdejük és légcsövők szokatlan mértékben károsodott.

A patológusok arra jutottak, hogy az állatok az új típusú koronavírus okozta betegségben pusztultak el.

Az állatkertnek meggyőződése, hogy a tigriskölykök a koronavírus-pandémának estek áldozatul, amely már 12 256 emberéletet követelt Pakisztánban – mondta a Reuters hírügynökségnek az intézmény igazgatóhelyettese, Kiran Szalim.
Bár a tigriskölykökön nem végeztek PCR-tesztet, az állatkert munkatársit letesztelték a koronavírusra, és közülük hatnak, köztük a tigrisek gondozójának is pozitív lett a tesztje – tette hozzá az igazgatóhelyettes, aki szerint a tesztelés eredménye megerősíti a boncolás következtetését. A kölykök valószínűleg az őket gondozó és etető személytől kapták el a fertőzést – mondta Kiran Szalim. A pakisztáni állatkertek hírhedtek a rossz életkörülményekről. Az iszlámábádi állatkertet nemrég be is zárták, mivel nemzetközi botrányt okoztak az ott uralkodó állapotok, az állatok tömeges pusztulása.Állatvédők a fehér tigriskölykök haláláért is az állatkerti illetékesek feltételezett hanyagságát tették felelőssé.
Az ARY News pakisztán hírportál úgy értesült, hogy tesztelték az állatkert többi lakóját is, de nem találtak más koronavírus-fertőzött állatot.

A két kölyök pusztulásával nem maradt fehértigriskölyök a lahóri állatkertben. Egy testvérük már röviddel a születése után elpusztult. A születésük után pár héttel készült videót a fehér tigriskölykökről itt nézheti meg:

Legfrissebb a témában

Még több hasonló cikk a témában