Elmegy a kedve a húsevéstől, ha meglátja a Nébih legutóbbi fogását

Ezt olvasta már?

Közel 13 tonna húskészítményt foglalt le a hatóság egy Csongrád-Csanád megyei üzemben.

Súlyos élelmiszerhigiéniai és nyomonkövetési hiányosságokat tapasztaltak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ellenőrei egy Csongrád-Csanád megyei húsüzemben.

A hatóság a honlapján közölte, hogy a szeptember első felében zajló vizsgálat után higiéniai problémák miatt az üzem tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztette. Az ellenőrök szerint az öltözők, mosdók, a fűszerraktár és az eszközök erősen szennyezettek voltak, egyes helyiségekben a rozsdásodást tapasztaltak, nem működött a higiéniai kapu, sem a kézmosó. Az érintett vállalkozás Balatoni József egyéni vállalkozóhoz köthető.

Az ellenőrzés során készült fotókról kiderül, hogy az üzemben strucc-, emu- és szamárhúst is feldolgoztak.

[embedded content]

A hatóság munkatársai az üzemben lejárt fogyaszthatósági, illetve minőségmegőrzési idejű termékeket is találtak, és nyomonkövetési hiányosságokat – jelöletlen, tételazonosító adatot nem tartalmazó termékek, valamint a nyomonkövetési dokumentáció kapcsán feltárt jogsértések – is feljegyeztek. A kifogásolt élelmiszerek mennyisége 12,6 tonna.

A hatóság a problémás termékeket kivonta a forgalomból, és megtiltotta a forgalmazásukat. Ezen túl elrendelte az állati eredetű termékek megsemmisítését, és visszahívta az üzemben előállított, még érvényes minőségmegőrzési, illetve fogyaszthatósági idejű termékeket is.

Az ügyben az eljárás folyamatban van. A jogsértő vállalkozás milliós nagyságrendű bírságra számíthat.

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában