Elképesztő bejelentést tett Oroszország, egész Európát érinti

Ezt olvasta már?

Az uniós szankciók elkerülhetetlenül gázhiányhoz vezetnek a régióban és mély válságot idéznek elő – mondta Alekszandr Novak orosz miniszterelnök-helyettes december 25-én.

Alekszandr Novak orosz miniszterelnök-helyettes december 25-én beszédet tartott – írja az iz.ru

Novak szerint a norvégiai és brit földgáztermelés növekedése csak rövid távon lesz megoldás, míg az uniós országok cseppfolyósított földgázzal (LNG) való ellátása nem biztos, hogy stabil lesz.

Csökkentették az orosz gázimportot, és most az LNG-re és a saját termelés növelésére összpontosítanak. Az erőforrások azonban nagyon korlátozottak, és ez a növekedés nem lesz hosszú távú. Az LNG tekintetében sincsenek garanciák. Ha az ázsiai-csendes-óceáni térségben nő a fogyasztás, Európa is elkerülhetetlenül hiányt fog szenvedni

– magyarázta a miniszterelnök-helyettes.

Novak azt is elmagyarázta, hogy miért nincs most akut földgázhiány Európában.

Korábban Novak azt mondta, hogy a világ 5-10 éven belül újabb energiaválsággal és forráshiánnyal nézhet szembe, mivel a nyugati olaj- és gázipari vállalatok kivonják a forrásokat az iparágból és nem fektetnek be. Hangsúlyozta azt is, hogy a nyugati országok az új szankciók és energia-árplafonok bevezetésével nem józan gazdasági számításon alapuló döntéseket hoznak.

December 22-én Vlagyimir Putyin kijelentette, hogy az árplafon bevezetésének nem lesz jó vége, és azt tanácsolta az európaiaknak, hogy legalább az amerikai szakértőkre hallgassanak, ha már Moszkvára nem hajlandóak.

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában