Elkapták a nyolcméter hosszú gyilkos krokodilt

Ezt olvasta már?

A 45 éves Samsul Bahri maradványai egy közel nyolc méter hosszú krokodil gyomrából kerültek elő. A halász épp garnélát fogott, mikor július 19-én rátámadt az állat és megette. 

A gyilkos krokodilt napokkal azután sikerült elfogni, hogy megevett egy halászt Indonéziában.

A háromgyermekes családapa

épp horgászott a Semaja folyó mentén az észak-kalimantáni Nunukan régióban, amikor a gigantikus fenevad lesből rátámadt és megölte.  

A rendőrök három napon át keresték a krokodilt. A kutatócsoport befogott két négy és öt méter körüli korokodilt is. A hüllőket hányásra késztették, hogy ellenőrizzék, vannak-e emberi maradványok a gyomrukban. A halász maradványainak azonban nem voltak nyomai – írja a Daily Star.

Július 22-én azonban a csapat előcsalogatta a 8 méter hosszú gigantikus állatot.

A gyomrában emberi maradványokat találtak. Hányásra késztették, miután részben megemésztett emberi végtagok és csontok darabjait kerültek elő.

Vizsgálatot indítottak, ami során bebizonyosodott, hogy a halász maradványait találták meg a krokodilban. A halász barátai és ismerősei is csatlakoztak a kutatócsoporthoz. 

Az indonéz szigetvilág 14 fajta krokodilnak ad otthont – rendkívül nagy és erőszakos torkolati krokodilpopuláció figyelhető meg a térségben.

A mentőosztály vezetője elmondta, hogy a krokodiltámadások egyre gyakoribbak a térségben – különösen a folyóparti falvakban.

A természetvédelmi tisztviselők szerint a robbantásos halászat és a partmenti területek farmokká való átalakítása okozza az élőlények lakóhelyváltoztatását. 

A fejlődő ország helyi lakosai még mindig fürdésre és primitív horgászatra használják a folyókat, így könnyű célpontjai lehetnek a gyilkos krokodiloknak.

Legfrissebb a témában

Még több hasonló cikk a témában