Array

Elhunyt a Porto kézilabdakapusa, Alfredo Quintana – Nemzeti Sport

Ezt olvasta már?

Pénteken elhunyt az FC Porto férfi kézilabdacsapatának 32 éves kapusa, Alfredo Quintana. A portugál válogatott játékos a hétfői edzésen kapott szívrohamot, öt napig küzdöttek az életéért, de nem tudták megmenteni.

Alfredo Quintana (1988–2021) (Fotó: AFP)

A szomorú hírről a Quintanát kezelő kórház tájékoztatta a Portót péntek délben.

„Az üzenet, amelyet soha nem akartunk megosztani: drága Alfredo Quintanánk itt hagyott minket. Örökké úgy fogunk emlékezni Rád, mint aki egy volt közülünk. Egy igazi Sárkány. Nyugodj békében” – ezekkel a szívbemarkoló sorokkal osztotta meg a hírt a Porto a közösségi oldalán.

Quintana a Porto hétfői edzésén kapott szívrohamot, majd az állapotának stabilizálása után a portói Szent János Kórházba szállították. Az RTP Sport szerdán arról írt, a portugál válogatott kapus az intenzív osztályon fekszik, és az orvosok mesterséges kómában tartják.

A Primeira Hora csütörtökön azzal egészítette ezt ki, hogy Portugáliában már a legrosszabbtól tartanak, ezért megszervezték, hogy Quintana édesanyja elutazhasson a fiához. A lap ekkor már arról írt, hogy a kapusnak legalább 50 percig maradt oxigén nélkül az agya, így az agyhalál állapotában van. A napvilágra került információkat a játékost kezelő kórház ugyanakkor nem erősítette meg. A kubai szövetség már részvétét fejezte ki a családnak, bár később módosította a kiadott nyilatkozatot.

A Porto szerdán a fehérorosz Meskov Breszt otthonában lépett volna pályára a Bajnokok Ligája csoportkörében, a történtek után elhalasztották az összecsapást. A Breszt honlapján megjelent közlemény szerint a portugál együttes a hátramaradt három BL-meccsének egyikét sem játssza már le.

Quintana, aki március 20-án töltötte volna be a 33. életévét, Havannában született, 2009-ben költözött Portóba. 2010-ben igazolt a Portóhoz, ahol az évek során a csapat meghatározó játékosa lett. Hatszor volt bajnok a klubbal (2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2019), 2019-ben a Portugál Kupát és Szuperkupát is elhódította (utóbbi trófeát 2014-ben is begyűjtötte). A 201 cm magas kapus 2014-ben kapta meg a portugál állampolgárságot és került be a portugál válogatottba, amelyen 67 mérkőzésen szerepelt, és 10 gólt szerzett.  

Szerepelt a 2020-as Európa-bajnokságon, ő kezdett a végül hatodik helyen záró portugálok kapujában a mieink elleni utolsó középdöntős mérkőzésen, a 34–26-ra megnyert találkozón a csapata egyik legjobbja volt. Quintana, aki egy kétéves kislányt hagyott hátra, az idén januárban, Egyiptomban rendezett világbajnokságon is tagja volt a 10. pozícióban végző válogatottnak. 

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Legfrissebb a témában

- Advertisement -spot_img

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -spot_img