Elhagyta az uniós csúcsot, és karanténba vonult az Európai Bizottság elnöke

Ezt olvasta már?

Elhagyta a csütörtök kora délután kezdődött uniós csúcstalálkozót és önkéntes karanténba vonult Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke, miután arról értesítették, hogy egyik munkatársa koronavírustesztje pozitív eredményt mutat – erről maga az uniós bizottság elnöke számolt be Twitter-oldalán közzétett üzenetében.

Arról tájékoztattak, hogy az irodámban dolgozó egyik munkatársam koronavírus-tesztje ma reggel pozitív lett– írta ki közösségi oldalára Ursula von der Leyen.

Azt is közölte, hogy saját vírustesztje negatív eredményt mutatott, azonban elővigyázatosságból azonnal elhagyta az Európai Tanácsot épületét, és önkéntes karanténba vonult.Von der Leyen legutóbb a múlt hét elején vonult huszonnégy órás karanténba, miután koronavírus-fertőzöttet találtak a közvetlen környezetében. Akkor azt közölte, egy előző heti megbeszélésen került kapcsolatba a fertőzött személlyel.

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke az Európai Unió kétnapos brüsszeli csúcstalálkozójának első napi ülésére érkezik 2020. október 15-én, a koronavírus-járvány idején.Forrás: MTI/EPA pool/Olivier Hoslet

Az Európai Bizottság elnöke nem az egyetlen uniós vezető, akinek a közelmúltban karanténba kellett vonulnia. Egy héttel ezelőtt David Sassoli közölte, hogy fertőzött munkatársával került kapcsolatba, és a vonatkozó szabályoknak megfelelően a szükséges ellenőrzések elvégzésének idejére otthon marad.
Múlt hónapban Charles Michel, az Európai Tanács elnöke is karanténba kényszerült a környezetében észlelt fertőzés miatt, aminek következtében egy héttel későbbre kellett halasztani az uniós tagállamok vezetőinek brüsszeli csúcstalálkozóját.A nemrégiben kezdődött, kétnaposra tervezett uniós csúcstalálkozó forgatókönyve szerint Von der Leyen a tanácskozás első és második munkanapjának végén is sajtótájékoztatót tart a megbeszélések eredményérő az Európai Tanács elnökével közösen.

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában