Eldurvult a covid-válság: egy hétre teljesen leáll Oroszország

Ezt olvasta már?

Putyin, aki döntésével az orosz kormány kedden kidolgozott javaslatcsomagját hagyta jóvá, a Rosszija 24 televízió által élőben közvetített kormányülésen hangsúlyozta, hogy a munkabért a kényszerszabadság alatt is ki kell fizetni.

Az orosz elnök azt is jóváhagyta, hogy azoknak a régióknak, ahol a legsúlyosabb a járványhelyzet, már október 23-tól tegyék lehetővé a munkaszünet bevezetését. Idén korábban május 1. és 10. között rendeltek el hasonló kényszerszabadságot Oroszországban.

Súlyos most a koronavírus-helyzet az országban, kedden Tatárföldet, Baskírföldet, Udmurtföldet, a Perm területet, valamint Orenburg, Ivanovo és Tyumen megyét nevezték meg a legsúlyosabb helyzetben lévő régióként.

Szergej Szobjanyin moszkvai polgármester kedden jelentette be, hogy a főváros azon 60 év feletti és krónikus beteg lakosainak, akik még nem kapták meg a védőoltást vagy nem estek át az elmúlt fél év alatt az új típusú koronavírus okozta Covid-19-en, október 25-től február 25-ig a lakhelyükön vagy a kertes házukban kell tartózkodniuk. A sétát és a szabad levegőn sportolást nem korlátozzák a számukra.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Legfrissebb a témában

- Advertisement -spot_img

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -spot_img