Elárulta indítékát a japán merénylő

Ezt olvasta már?

A 41 éves gyanúsítottnál, Jamagami Tecujánál lefoglaltak egy házi készítésű fegyvert. A rendőrség úgy tájékoztatott, hogy a gyanúsított egy narai japán állampolgár, aki a haditengerészetnél eltöltött hároméves szolgálat után 2005-ben szerelt le.

Már első kihallgatásán beismerte tettét. Mint elmondta, nem Abe politikai nézeteivel volt problémája, hanem egy bizonyos szervezetre haragudott, és azt gondolta, a volt kormányfő tagja ennek a szervezetnek.

A rendőség hozzátette:

egyelőre nem tudják, létezik-e az a bizonyos szervezet.

Később átkutatták a férfi lakását, és további házi készítésű fegyvereket, valamint lehetséges pokolgép-alkatrészeket találtak.

A rendőrség még vizsgálja, hogy a merénylőnek voltak-e társai, és hogy mások is célpontok lehetnek-e.

Nara, 2022. július 8.
Elfogják a fegyverét tartó feltételezett tettest, Jamagami Tecuját, miután lelőtte a választási kampánybeszédet tartó Abe Sindzó volt japán miniszterelnököt a Japán középső részén fekvő Narában 2022. július 8-án. Abe belehalt sérüléseibe.
MTI/AP/Kyodo News/Nara Shimbun
Elfogják a fegyverét tartó feltételezett tettest, Jamagami Tecuját, miután lelőtte a választási kampánybeszédet tartó Abe Sindzó volt japán miniszterelnököt a Japán középső részén fekvő Narában 2022. július 8-án. Abe belehalt sérüléseibe. MTI/AP/Kyodo News/Nara Shimbun

A férfi egy pénteki narai rendezvényen lőtte le Abe Sindzót, a volt kormányfő a kórházban halt meg.

Nyitókép: MTI/AP/Kyodo News

Legfrissebb a témában

Még több hasonló cikk a témában