Egyszerre rasszistáz és cigányoz az olasz baloldal támogatóköre egy Salvini-párti román önkormányzati képviselőjelöltet

Ezt olvasta már?

Kancellárjelölt-állítás: lekéste a saját maga által kitűzött határidőt a CDU és a CSU

Nem sikerült az önként vállalt határidőre, vasárnapra kiválasztani Németországban a Kereszténydemokrata Unió (CDU) és a testvérpárt Keresztényszociális Unió (CSU) közös kancellárjelöltjét. A feladatot Armin...

Több embert agyonlőtt egy fegyveres Wisconsinban – videó

Három embert agyonlőtt, két másikat pedig megsebesített egy fegyveres férfi Wisconsin államban, az Egyesült Államokban, a helyi seriff vasárnap segítséget kért a szökésben lévő...

Egy szerb vizsgálat szerint minden vakcina hatékony

Koronavírus – a második év Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő...

A hagyományoktól eltérő volt Fülöp herceg temetése, kibékült Harry és Vilmos herceg

A gyászszertartás több tekintetben is szakított a hagyományokkal. Fülöp hercegnek teljes körű állami temetés járt volna, de ő maga halála előtt többször is kijelentette,...

Rasszista, idegengyűlölő és szexista jellegű támadásoknak van kitéve a Salvini-féle Liga egyik fiatal, román származású, női önkormányzati képviselőjelöltet, Aylin Nica. A baloldali pártok szimpatizánsai részben a származása, részben a jobboldali politikai nézetei miatt inzultálják verbálisan a fiatal lányt. Az NGO-k és a baloldali jelöltek nem hajlandóak elhatárolódni a Nica ellen indított minősíthetetlen stílusú gyalázkodástól.

Vasárnap és hétfő folyamán hét olasz régióban választanak új elnököt, illetve képviselőtestületet. Ezek a következők: Liguria, Veneto, Toszkána, Marche, Campania, Puglia és a jelentős részben németek lakta Alto Adige (Dél-Tirol).

A felmérések alapján a bevándorlásellenes jobboldali pártok koalíciója a hatból öt régiót fog megnyerni, a baloldal csak egyet, míg Dél-Tirolban nemzetiségi győzelem születhet.A Liga elnöke, Matteo Salvini úgy számolt, hogy a pártja a mostani szavazásban érintett valamennyi tartományban a legnagyobb politikai erő lehet. Elsöprő jobboldali siker esetén egyes elemzők szerint még az is elképzelhető, hogy leváltják a római baloldali kormánykoalíciót.

Továbbá, országszerte ezerszáz önkormányzatban is választások lesznek, köztük Vignola (Emilia-Romagna régió, Modena megye) városában is.

A legolvasottabb román lap, az Adevărul beszámolója alapján Vignolában Salvini pártjának a színeiben indul egy Aylin Nica nevű román lány, mint önkormányzati képviselőjelölt.

20 éves Aylin Nica egyetemista, közgazdaságtant és marketinget tanul, emellett pedig fotómodellként dolgozik. A lány a szüleivel 11 évvel ezelőtt költözött Romániából Olaszországba, tökéletesen integrálódott az ottani társadalomba, már olasz állampolgársággal is rendelkezik.

Jobboldali nézeteket vall, érdeklődik a pártpolitika iránt, szeretné képviselni a fiatalokat, ezért csatlakozott a Ligához.

Az Affari Italini című olasz lap szerint a román lány amióta önkormányzati képviselőjelölt lett, állandóan verbális jellegű támadásoknak van kitéve, elsősorban a közösségi médiában.

A vignolai baloldal pártok szimpatizánsai ugyanis folyamatosan cigányozzák őt, annak ellenére, hogy nem roma származású, és egyre gyakrabban küldik haza Romániába. Sokszor gyalázatos, nyomdafestéket nem tűrő szavakkal illetik, a nyíltan rasszista és xenofób inzultusok mellett pedig szexista támadásoknak is ki van téve.

A legtöbb hozzászóló, üzengető egyrészt román származása miatt támadja Aylin Nicát, másrészt azért is, mert Salvini pártjának a jelöltje. Ezért egyre gyakrabban minősítik rasszistának és xenofóbnak, noha a lány soha nem tett ilyen jellegű megjegyzéseket, ráadásul bevándorló hátterű.

Aylin Nica interjúiban határozottan visszautasítja, hogy ő vagy a pártja rasszista lenne. Elmondása alapján soha nem tapasztalt rasszizmust vagy idegenellenességet a Ligában, a párt nem diszkriminál senkit sem származási, sem más alapon, hiszen, ha így lenne, akkor ő nem csatlakozott volna Salvini politikai közösségéhez.

Sajnálatosnak nevezte, hogy azok az NGO-k, amelyek ki szoktak állni a kisebbségek mellett,az ő ügyében egyáltalán nem szólaltak meg, ehelyett állandó hallgatásba burkolóznak, amikor igaztalan vádakkal támadják őt, illetve a származása miatt gúnyolják.

Az NGO-k mellett a baloldali politikai vetélytársai sem ítélték el személye elleni támadásokat. Ez egyébként kicsit sem meglepő, mivel a baloldali pártok és NGO-k a legkisebb mértékben sem kedvelik az európai származású, keresztény vallású bevándorlókat, csupán a harmadik világbelieket, főleg abban az esetben, ha muszlimokról van szó. Az oka ennek végtelenül egyszerű: a harmadik világbeliek szinte kizárólag a baloldalra szavaznak, míg az európaiak többségében nem.

Aylin Nica a történekre a közösségi oldalain igyekezett felhívni a követői és szimpatizánsai figyelmét, hozzáfűzve: támogassák a szavazatukkal őt és a Liga többi jelöltjét.

- Advertisement -
- Advertisement -

Legfrissebb a témában

Hárman meghaltak egy lövöldözésben Austinban

Hárman meghaltak egy lövöldözésben vasárnap az egyesült államokbeli Texas állam fővárosában, Austinban. Egyelőre sérültekről nem érkezett jelentés. A helyszínre érkeztek a tűzoltók, a rendőrség és...

Rózsaszínben akarod látni a világot? Irány a Samantha!

Mentes nasik Kicsit fitt, kicsit alternatív recept: tojás-, cukor- és tejmentes Az almás...

Jövő héten nyitnak a teraszok, így készülnek a vendéglátósok

Az almás pitét mindenki szereti Tésztapolc A tésztaételeket mindenki szereti ...

Raktárból francia pékség – teszteltük a Petit Tourage Pâtisserie-t

Ezt BÁRKI meg tudja csinálni! Húst hússal Kiadós kaja, amiért nem kell Csehországig...

Több száz hamburgert osztanak szét a mentősök között | Street Kitchen

Igazi ízbomba, és még diétás is! Húst hússal Nyisd meg otthon a saját...
- Advertisement -

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -