Egyszerre rasszistáz és cigányoz az olasz baloldal támogatóköre egy Salvini-párti román önkormányzati képviselőjelöltet

Ezt olvasta már?

Karanténba vonul a horvát kormányfő

Karanténba vonul Andrej Plenkovic horvát kormányfő, mert feleségének koronavírustesztje pozitív lett - írta a helyi sajtó szombaton. A hírt a kormány is megerősítette. Ana...

Ízléstelen, megbocsáthatatlan, vállalhatatlan – A Mazsihisz is elítélte Demeter Szilárd írását

Vállalhatatlan minden jóérzésű polgár számára – ítélte el szombat este kiadott közleményében a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége azt a véleménycikket, amelyet Demeter Szilárd, a...

Vízágyúval lövik a párizsi rohamrendőrök a tüntetőket a téli hidegben

Mint ahogy arról az Origo beszámolt, döbbenetesen nagy tömeg tüntet Párizsban a koronavírus-járvány kellős közepén, a rendőrség szerint több tízezres, a szervezők szerint több mint százezres...

Egymillióhoz közelít a fertőzöttek száma Lengyelországban

Az elmúlt napban 15 178-cal nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma Lengyelországban, ezzel az eddig azonosított esetek száma elérte a 973 593-mat - számolt be szombaton...

Rasszista, idegengyűlölő és szexista jellegű támadásoknak van kitéve a Salvini-féle Liga egyik fiatal, román származású, női önkormányzati képviselőjelöltet, Aylin Nica. A baloldali pártok szimpatizánsai részben a származása, részben a jobboldali politikai nézetei miatt inzultálják verbálisan a fiatal lányt. Az NGO-k és a baloldali jelöltek nem hajlandóak elhatárolódni a Nica ellen indított minősíthetetlen stílusú gyalázkodástól.

Vasárnap és hétfő folyamán hét olasz régióban választanak új elnököt, illetve képviselőtestületet. Ezek a következők: Liguria, Veneto, Toszkána, Marche, Campania, Puglia és a jelentős részben németek lakta Alto Adige (Dél-Tirol).

A felmérések alapján a bevándorlásellenes jobboldali pártok koalíciója a hatból öt régiót fog megnyerni, a baloldal csak egyet, míg Dél-Tirolban nemzetiségi győzelem születhet.A Liga elnöke, Matteo Salvini úgy számolt, hogy a pártja a mostani szavazásban érintett valamennyi tartományban a legnagyobb politikai erő lehet. Elsöprő jobboldali siker esetén egyes elemzők szerint még az is elképzelhető, hogy leváltják a római baloldali kormánykoalíciót.

Továbbá, országszerte ezerszáz önkormányzatban is választások lesznek, köztük Vignola (Emilia-Romagna régió, Modena megye) városában is.

A legolvasottabb román lap, az Adevărul beszámolója alapján Vignolában Salvini pártjának a színeiben indul egy Aylin Nica nevű román lány, mint önkormányzati képviselőjelölt.

20 éves Aylin Nica egyetemista, közgazdaságtant és marketinget tanul, emellett pedig fotómodellként dolgozik. A lány a szüleivel 11 évvel ezelőtt költözött Romániából Olaszországba, tökéletesen integrálódott az ottani társadalomba, már olasz állampolgársággal is rendelkezik.

Jobboldali nézeteket vall, érdeklődik a pártpolitika iránt, szeretné képviselni a fiatalokat, ezért csatlakozott a Ligához.

Az Affari Italini című olasz lap szerint a román lány amióta önkormányzati képviselőjelölt lett, állandóan verbális jellegű támadásoknak van kitéve, elsősorban a közösségi médiában.

A vignolai baloldal pártok szimpatizánsai ugyanis folyamatosan cigányozzák őt, annak ellenére, hogy nem roma származású, és egyre gyakrabban küldik haza Romániába. Sokszor gyalázatos, nyomdafestéket nem tűrő szavakkal illetik, a nyíltan rasszista és xenofób inzultusok mellett pedig szexista támadásoknak is ki van téve.

A legtöbb hozzászóló, üzengető egyrészt román származása miatt támadja Aylin Nicát, másrészt azért is, mert Salvini pártjának a jelöltje. Ezért egyre gyakrabban minősítik rasszistának és xenofóbnak, noha a lány soha nem tett ilyen jellegű megjegyzéseket, ráadásul bevándorló hátterű.

Aylin Nica interjúiban határozottan visszautasítja, hogy ő vagy a pártja rasszista lenne. Elmondása alapján soha nem tapasztalt rasszizmust vagy idegenellenességet a Ligában, a párt nem diszkriminál senkit sem származási, sem más alapon, hiszen, ha így lenne, akkor ő nem csatlakozott volna Salvini politikai közösségéhez.

Sajnálatosnak nevezte, hogy azok az NGO-k, amelyek ki szoktak állni a kisebbségek mellett,az ő ügyében egyáltalán nem szólaltak meg, ehelyett állandó hallgatásba burkolóznak, amikor igaztalan vádakkal támadják őt, illetve a származása miatt gúnyolják.

Az NGO-k mellett a baloldali politikai vetélytársai sem ítélték el személye elleni támadásokat. Ez egyébként kicsit sem meglepő, mivel a baloldali pártok és NGO-k a legkisebb mértékben sem kedvelik az európai származású, keresztény vallású bevándorlókat, csupán a harmadik világbelieket, főleg abban az esetben, ha muszlimokról van szó. Az oka ennek végtelenül egyszerű: a harmadik világbeliek szinte kizárólag a baloldalra szavaznak, míg az európaiak többségében nem.

Aylin Nica a történekre a közösségi oldalain igyekezett felhívni a követői és szimpatizánsai figyelmét, hozzáfűzve: támogassák a szavazatukkal őt és a Liga többi jelöltjét.

- Advertisement -
- Advertisement -

Legfrissebb a témában

Montenegró és Szerbia kölcsönösen kiutasította egymás nagyköveteit

Montenegró és Szerbia nemkívánatos személynek minősítette egymás nagyköveteit, és kiutasította őket az országból - jelentették be az illetékes külügyminisztériumok szombaton. A kezdőlépést Montenegró tette meg...

„Ha túléltük a háborút, ezt a nehéz évet is túl fogjuk” – Cukrászdák és kávézók a járványban

Ez a zsemle akkor jó, ha alig bírjátok átharapni, mert tele van rántott hússal és majonézes salival! ...

Erdélyi konyhát így még nem tálaltak – megnyílt a SZÉK

A legjobb reggelik Ezzel aztán tutira jól indul majd a nap - bár kevéssé diétásan 😀 ...

A japánok évszázadokig nem ették meg a szusiban a rizst, csak a halat

Sertéskaraj ázsiai ízekre hangolva Tésztapolc Parmezán és vörösbor egy tökéletes tésztaraguban ...

Tahinis, matcha teás, kardamomos: megkóstoltuk az Édesem szuper kekszeit

Csokis süti receptek Könnyed édesség, ami mégsem egy szokványos puding Karácsonyi desszertek ...
- Advertisement -

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -