Egyre rosszabb a helyzet a szlovén kórházakban

Ezt olvasta már?

Az orvosok szerint kritikus a helyzet a szlovén kórházakban a kórházi ellátásra szoruló koronavírus-fertőzöttek számának növekedése miatt, miközben szombatra ismét megdőlt a korábbi csúcs az egy nap alatt regisztrált új fertőzöttek számában – írta a helyi sajtó szombaton.

Az egészségügyi ellátórendszer túlterheltsége miatt a járványügyi szakemberek szombattól nem kutatják fel a fertőzöttek kontaktjait. A pozitív tesztel rendelkezőknek maguknak kell jelezniük azok felé, akikkel kapcsolatban álltak, hogy koronavírus-fertőzésük van. Amennyiben százezer főre vetítve a megbetegedések száma meghaladja a 140-et, a kórházi ellátásra szorulók száma a 250-et, valamint az intenzív osztályon kezelt betegek száma az 50-et, 

automatikusan újra hivatalosan is járványhelyzetet hirdetnek Szlovéniában. A lapok szerint ez már hétfőn bekövetkezhet.

Korábbi felvételForrás: AFP/Jure Makovec

A kormány által szombaton közzétett adatok szerint pénteken 898-cal 14 416-ra nőtt az azonosított fertőzöttek száma. Négy beteg meghalt, a járvány halálos áldozatainak száma 187-re nőtt. A diagnosztizált betegek közül 250-en vannak kórházban, közülük 43-at ápolnak intenzív osztályon.

Horvátországban egy nap alatt, szombatra 1096-tal nőtt és elérte a 24 761-et az azonosított fertőzöttek száma. Tíz ember meghalt, a járvány halálos áldozatainak száma 355-re nőtt. Kórházban ápolnak 530 beteget, közülük 28-an vannak lélegeztetőgépen.

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában