Egyre-másra érkeznek a felvételek a Herszon körüli harcokról

Ezt olvasta már?

Az alább látható videót az ukrán védelmi minisztérium publikálta, állítólag a Herszon térségében zajló ukrán ellentámadás egy részlete látható rajta.

A felvételen jól látható az, hogy az ukránok közelről támadják az orosz állásokat, az elején egy ukrán harckocsi, valószínűleg egy lengyelek által adományozott T-72-es, kilő egy orosz harcjárművet – írja a Portfolio.

Ami érdekes még a Herszon térségében zajló harcok kapcsán az – jegyzi meg a Portfolio –, hogy úgy néz ki, az orosz haderő ismét jelentős mértékben támaszkodik a deszantosok (VDV) képességeire. Az orosz deszant elitegységnek számít, viszont az ukrajnai háború korai szakaszában, elsősorban hibás stratégiai döntések miatt, jelentős veszteségeik voltak.

Most ismét úgy tűnik, hogy a VDV nem tudja megfogni az ukrán offenzívát, több felvétel is felkerült az internetre zsákmányolt BMD páncélozott harcjárművekről, ahogy azok megsemmisülnek vagy ukrán kézre kerülnek.

A területhódítás eddig nem túl jelentős, de folyamatosnak mondható. Az ukrán fegyveres erők nemrég kitűzték a zászlót Viszokopillja település rendőrségi épületére. Herszon és Mikolaiv megyében az elmúlt egy hét során legalább 5-6 települést visszafoglaltak az ukránok.

KAPCSOLÓDÓ

(Címlapképünk illusztráció.)

Nyitókép: MTI/AP/Bernat Armangue

Legfrissebb a témában

Még több hasonló cikk a témában