Egyre agresszívabb a genderlobbi: már azt sem lehet kimondani, hogy a fiúknak pénisze van

Ezt olvasta már?

Rémisztő halálozási számok: ilyen még nem történt Németországban a járvány kezdete óta

Minden korábbinál magasabbra emelkedett, és első alkalommal haladta meg a négyszázat a koronavírus-járvány halálos áldozatainak napi száma Németországban a Robert Koch közegészségügyi intézet (RKI)...

150 millió forintos plusztámogatást kapnak az önkéntes tűzoltók

A költségvetés 700 millió forintos forrásán túl 150 millió forintnyi plusztámogatást kapnak az önkéntestűzoltó-egyesületek - jelentette be a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára szerdán sajtótájékoztatón Budapesten. Kontrát...

Drámai vallomás, Meghan Markle-nek volt egy vetélése júliusban

Harry herceg felesége egy New York Timesban közölt cikkében számolt be a nyáron történt a tragikus eseményről - írta a Guardian. A beszámoló szerint Meghan...

Joe Biden elárulta első terveit

Joe Biden az NBC-nek adott interjúban elmondta: első száz napjában törvényzervezetet nyújt be a szenátusnak, amely lehetőséget ad arra, hogy az Egyesült Államokban élő...

Az elmúlt időszakban egyre többeket támadtak olyan állításokért, miszerint csak a fiúknak lehet pénisze és a nőknek méhnyaka. A gender ideológia mára már a tudománnyal is szembemegy, erről a jelenségről Filip Furman szociológus beszélt a V4NA nemzetközi hírügynökségnek.

Akinek pénisze van, az pasi, akinek vaginája, az nő – emiatt a kijelentése miatt támadták az ausztráliai Perth polgármesterét, Basil Zempilast a város LMBTQ-közösségének tagjai. Felháborodtak az egyébként biológián alapuló mondaton, és transzfóbiáról és intoleranciáról kezdtek el beszélni.

A polgármesternek azóta már bocsánatot is kellett kérnie a transznemű közösségtől. Azt mondta, hogy amikor erről beszélt a rádióban, akkor egy pillanatra elfelejtette, milyen pozícióban van, hogy ő már polgármester.

Zempilas kijelentésével egyébként a genderlobbi ellen szólalt fel lényegében. Utóbbi ellen egyre többen tiltakoznak.

Köztük van például a híres írónő, J.K. Rowling, aki azt írta a közösségi oldalán nemrég, hogy a nők azok, akik menstruálnak. Egy brit munkáspárti politikus, Rosie Duffield pedig azt mondta, csak a nőknek van méhnyakuk. Egy rajzfilmkészítő, Emily Arunt pedig keresztény vallása miatt nem vállalt el olyan munkát, ahol egy transznemű zászlóval ellátott figurát kellett volna rajzolnia.

Őket a radikális genderlobbi képviselői mind megtámadták és megfenyegették, vagy kárt okoztak nekik.

A transzneműséget hirdető aktivisták ráadásul egyre többeket érnek el és próbálnak bevonni maguk közé. Erről a jelenségről és a gender ideológia tudományos alapokra helyezéséről beszélt a V4NA-nak a lengyel Ordo Iuris jogi kutatóintézet Társadalomtudományi és Bioetikai Központjának igazgatója,  Filip Furman.

Egészen a babiloni időkig kell visszanyúlnia az embernek, ha meg akarja érteni, hogyan lehet az, hogy ki akarják fordítani a tudományokat egyes ideológiák miatt, mondta el a V4NA-nak Furman. Akkoriban ugyanis a tudomány éppen azokat szolgálta, akik hatalmon voltak – nem az igazsághoz akartak vele közelebb jutni az emberek, emelte ki a szociológus.

A transzszexualitással kapcsolatban dr. Filip Furman elmondta, hogy az jelenleg pszichológiai rendellenességnek számít a betegségek nemzetközi osztályozása (ICD) szerint. Bár felreppent róla a hír, hogy már nem tartozik ebbe a kategóriába, ez valójában nem igaz, csupán más néven szerepel. A szociológus rámutatott, hogy könnyen meg lehet látni, hogy miért változott meg az erről való gondolkozás: a politikai korrektség jegyében nem akarják megbélyegezni a transznemű embereket.

A valóság azonban az, hogy az orvosi technológia egyszerűen nem képes rá, hogy egy embernek ténylegesen megváltoztassák a nemét, jelentette ki dr. Filip Furman. Az Ordo Iuris munkatársa szerint ez az eljárás tulajdonképpen csak egy kasztrálás, egybekötve egy kis plasztikai műtéttel. Arra is rámutatott, hogy sokan megbánják a nemváltó műtéteket később, és úgy érzik, valójában megcsonkították őket.

[embedded content]

A szociológus elmondta, hogy a transzszexualitás mint pszichológiai probléma valójában nagyon keveseket érint, a világ lakosságának hivatalosan mindössze 0,05 százalékát.

Mégis egyre nagyobb figyelmet kap ez a közösség, aminek az oka az, hogy a szexualitásra vonatkozó fluiditás jegyében az embereknek azt hangoztatják, hogy bármilyen neműek lehetnek. A nemváltáshoz tulajdonképpen csak annak a kijelentése kell, tehát papír, vagy orvosi eljárás nem.

Ezzel a narratívával pedig könnyebben lehet bevonni az embereket az LMBT-mozgalomba, véli Furman. Hozzáteszi ugyanis, hogy korábban ez a közösség nem úgy működött, ahogyan azt akarták, mert mindenki megvolt a saját csoportjában – voltak külön biszexuálisok, leszbikusok és melegek, akik egymással nem keveredtek, mert teljesen más háttérrel rendelkeztek.

Ezért végül a transzneműségre kellett helyezni a hangsúlyt, mert transzneműnek bárki vallhatja magát már, így pedig bárki csatlakozhat az LMBT-közösséghez. Így a mozgalom több embert tud szerezni magának, és ők adják annak a társadalmi alapját.

Filip Furman szerint a genderséget hirdető LMBT-mozgalomnak a célja végső soron a társadalom alapjainak megváltoztatása. Arra figyelmeztet azonban, hogy a közösséghez vonzódó emberek valójában egy hatalomszerzésért folyó politikai küzdelem eszközei. Ennek pedig az a veszélye, hogy ha már nem lesz rájuk szükség, nagyon hamar meg fognak válni tőlük, mutatott rá a szociológus.

[embedded content]

- Advertisement -
- Advertisement -

Legfrissebb a témában

Aknára futott egy olajtanker a Vörös-tengeren

Aknára futott szerdán reggel egy olajtanker a Vörös-tengeren az as-Sukaik szaúdi olajterminálnál a szunnita királyság és Jemen határának közelében - közölte az Ambrey hajózási...

A japánok évszázadokig nem ették meg a szusiban a rizst, csak a halat

Sertéskaraj ázsiai ízekre hangolva Tésztapolc Parmezán és vörösbor egy tökéletes tésztaraguban ...

Tahinis, matcha teás, kardamomos: megkóstoltuk az Édesem szuper kekszeit

Csokis süti receptek Könnyed édesség, ami mégsem egy szokványos puding Karácsonyi desszertek ...

Újraindult az Etesd a dokit! program, ami meleg étellel segíti az egészségügyi dolgozókat

Karácsonyi aprósütik Nem vega, de csúcsszuper édesség, telt ízű sűrű szilvalekvárral! Ünnepi főfogások ...

Itt A NAGY TÉSZTAKÖNYV unboxing!!!

Fantasztikus desszertek Ez az a szalámi, amit a vegák is bátran ehetnek, sőt a gyerekek is, csak hagyjátok...
- Advertisement -

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -