Egyetlen nap alatt 9 ezer új beteget találtak Franciaországban, soha nem volt még ennyi

Ezt olvasta már?

Csaknem 9 ezer új fertőzöttel megdőlt a koronavírus-járvány regisztrált napi esetszáma Franciaországban – közölte péntek este az egészségügyi minisztérium.

Az elmúlt 24 órában 8975 koronavírusteszt bizonyult pozitívnak, és 53 járványgócot tártak fel. Az előző két napon már 7 ezer fölött volt a napi esetszám, de az eddigi rekordot március 31-én, az általános karantén alatt mérték, akkor 24 óra alatt 7578 esetet regisztráltak.
A járvány kezdete óta országszerte 1640 járványgócot találtak a hatóságok, ezek közül 1009-et már teljesen felszámoltak.

Forrás: AFP/Denis Charlet

A pozitív tesztek aránya is folyamatosan emelkedik, és péntekre elérte a 4,5 százalékot, míg a kijárási korlátozások feloldásakor csak 1,1 százalék volt.
A kórházi kezelésre szorulók száma is nő, de a tendencia egyelőre mérsékelt, csütörtök óta 28-cal 4671-re emelkedett. Lélegeztetőgépre 473-an vannak kapcsolva, ami kilenccel több, mint 24 órája.
A koronavírus-fertőzésben az előző napokhoz hasonlóan húszan haltak meg, de a járvány kezdete óta az áldozatok száma hússzal lefelé, 30 686-ra módosult az idősotthonok által korábban közölt téves adatok miatt. A súlyos betegek nagy többségét a párizsi régióban és a dél-franciaországi Marseille-ben és környékén ápolják.

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában