Egy tucat ember kapott egyszerre hat dózis vakcinát egy budapesti kórházban

Ezt olvasta már?

Több embert is hat adag vakcinával oltottak be a fővárosi Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetben a napokban, tudta meg a 24.hu. A lap információit az Emberi Erőforrások Minisztériuma megerősítette. Úgy tudják, összesen 12 ember érintett.

A vakcinákat ampullákban kapják kézhez az oltópontok, minden egyes ampullában több ember beoltására elegendő oltóanyag van, amit viszont az előírások szerint hígítani kell, és ezt követően lehet felhasználni őket. A szóban forgó esetekben viszont ez elmaradt, a lap információi szerint az egyik szakdolgozó hibázhatott tévedésből.

A lap megkereste az Emberi Erőforrások Minisztériumát, a kormányhivatal azt válaszolta, álláspontjuk szerint a történtek hátterében egyértelműen emberi mulasztás áll. Közölték, hogy az intézmény a szükséges lépéseket megtette, de hogy mik ezek, azt nem részletezték. Azt írták, hogy az érintett oltakozók 48 órás, részletes utánkövetésén alapuló orvosszakmai megítélésük szerint az általános oltási reakción kívül egészségkárosodás gyanúja nem merül fel. Hozzátették, hogy az érintettek egészségi állapotát a továbbiakban is megfigyelik.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Legfrissebb a témában

- Advertisement -spot_img

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -spot_img