Egy templomban találtak rá a 3 éve eltűnt papagájra – fotó

Ezt olvasta már?

A pennsylvaniai Ephratában élő család tulajdonában lévő nimfapapagáj három éve szökött meg otthonról. Azóta egyedül élt, nemrég egy templomban találtak rá. Egy régi tévéműsor főcímdala is segített neki a hazajutásban.

Egy Lancaster megyei templomban dolgozó nő látta meg a papagájt a templom tornácán.

„Láttam, hogy ez egy madár. Nem mozdult, nem repült el” – mondta Louise Duncan, a Christ United Methodist Church nevű templom titkára. Azt mondta, a színes tollazata alapján sejtette, hogy valakinek a háziállata lehet.

Hívta az állatvédőket, majd lefényképezte a madarat, és megmutatta Roseann Goldberg-Taylor lelkésznek.

A lelkész egy dobozzal befogta a madarat, a fedőt is rázárta, ám a papagáj túlságosan is megszokta a szabad életet, és azonnal kitört a dobozból.

Végül az állatvédőknek sikerült befogniuk – írja a Fox News.

Miután az állatvédők megosztottak egy képet a madárról a Facebookon, jelentkezett érte a család, akiktől annak idején megszökött. Úgy gondolták, az ő madarukat, Lucky-t találták meg, de hogy biztosra menjenek, azt javasolták,

játsszák le a madárnak a „The Andy Griffith Show”, egy 1960-as években ment tévéműsor főcímdalát. Mint mondták, a papagáj imádta ezt a dallamot.

Így is tettek, és a madár azonnal fütyülni kezdte a jól ismert dallamot. Így visszajuttatták a családnak, akik egyébként 24 kilométerre laknak a templomtól.

Legfrissebb a témában

Még több hasonló cikk a témában