Egy 20 fős orvosi csapat 4 órán keresztül küzdött a volt japán miniszterelnök életéért

Ezt olvasta már?

Ahogy azt az Origo is megírta egy kampányrendezvényen lelőtték a volt japán miniszterelnököt. Abe Sindzót a merénylet után kórházba szállították, ahol órákig küzdöttek az életéért, de nem tudták megmenteni. Japánt és az egész világot megrázta a gyilkosság.

A merénylet Nara városában történt, ahova a volt kormányfő azért utazott, hogy támogassa a Liberális Demokrata Párt jelöltjeit a hétvégi felsőházi választáson. A beszéde megkezdése után nem sokkal két lövés dördül le, ezután Abe Sindzó összeesett. 

A kép néhány másodperccel az azelőtt készült, hogy Abe Sindzót egy merénylő lelőtte Nara városában miközben beszédet mondott.Forrás: The Yomiuri Shimbun via AFP/Yomiuri/Kazuhiko Hirano

A kórházba szállítás után egy több mint húsz fős csapat négy órán keresztül küzdött a Abe Sindzó életéért – írja a NHK News.

Megpróbáltuk újraéleszteni, de (helyi idő szerint) 17:03-kor meghalt – mondta Fukushima Hidetada, a Nara Orvostudományi Egyetem orvosa.

A merénylőt a helyszínen elfogták. A 41 éves helyi férfi a kihallgatásán azt mondta, hogy elégedetlen volt a miniszterelnökkel, ezért akarta megölni. 

A 41 éves Yamagami Tetsuya azért lőtte le japán korábbi miniszterelnökét, mert nem volt vele megelégedve.Forrás: The Yomiuri Shimbun via AFP/Yomiuri/Kazuhiko Hirano

Yamagami Tetsuya korábban három évig szolgált a japán haditengerészetnél. Vélehtően egy házi készítésű fegyverrel gyilkolt. 

Legfrissebb a témában

Még több hasonló cikk a témában