Egy 16 éves diák segített a kecskeméti közgyűlésnek, mert nem ismerték az önkormányzati törvényt

Ezt olvasta már?

Kovács Kristóf még csak 16 esztendős, de már most rendeleteket olvas. Jogásznak készül.

Egy 16 esztendős diák közbeszólása mentette meg a kecskeméti közgyűlést a kínos pillanatoktól, miután szavaztak egy indítványról.

Az egész azzal kezdődött, hogy a momentumos Bodrozsán Alexandra név szerinti szavazást kért egy indítvány miatt. Ilyenkor viszont arról kell először voksolni, hogy szükség van-e egyáltalán név szerinti szavazásra. Ez még rendben lezajlott. A másodlagos szavazás során 6 igen és 9 nem, továbbá 2 tartózkodás jött össze, mire a levezető elnök bejelentette: többség hiányában normál voksolást tartanak.

A közgyűlés már rátért volna a következő indítványra, amikor a sorok közt kisebb zavar támadt: a közönség soraiban ülő fiú, Kovács Kristóf jelzett Szőkéné Kopping Rita DK-s képviselőnek, hogy a név szerinti indítvány esetében a képviselők 25 százalékos egyetértése is elegendő. A jegyző rögtön bele is kezdett a jogszabályok böngészésébe, hogy ellenőrizze, igaza van-e a fiúnak, de még ő sem tudta, pontosan melyiket kell nézni. Kovács ekkor megint közbeszólt, és jelezte, hogy az önkormányzati törvényt kell nézni, és azt is megmondta, melyiket. A jelenlévők, miután megbizonyosodtak róla, hogy a fiúnak igaza van,

újból szavaztak az indítványról, ezúttal név szerint. 

A Kecsup.hu szerint a 16 éves fiú a Momentum ifjúsági tagozatába, a TizenX-be tartozik, egyébként jogásznak készül, és amíg osztálytársai szórakoznak, ő jogszabályokat olvasgat, parlamenti közvetítéseket néz, a mostani a kecskeméti közgyűlést is helyben követte végig.

A zűrzavarról készült videó alább nézhető:

[embedded content]

Az indítványt, amely miatt voksoltak a jelenlévők, maga Bodrozsán terjesztette elő, és az önkormányzati munka nagyobb átláthatóságáról szólt. Szemereyné Pataki Klaudia fideszes polgármestert rendesen fel is zaklatta vele:

[embedded content]

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában