Donald Trump vagy Joe Biden? – percről percre

Ezt olvasta már?

ENSZ-főtitkár: Véget kell vetni a modernkori rabszolgaságnak

A modernkori rabszolgaságra hívta fel a figyelmet az ENSZ főtitkára szerdán, felszólítva a világ kormányait, a civil társadalmat és a magánszektort, tegyenek meg mindent...

Koronavírusban meghalt Valéry Giscard d’Estaing, volt francia köztársasági elnök

Kilencvennégy éves korában meghalt Valéry Giscard d'Estaing volt francia elnök - jelentette be az Elysée-palota, a köztársasági elnök hivatala szerdán. A családja azt közölte...

Ursula von der Leyen kezet nyújtana a leendő amerikai kormányzatnak

Az elnök elmondta, hogy a transzatlanti szövetség közös értékrendszeren és történelmen alapszik, de még ezeknél az alapoknál is fontosabb egy erősebb, békésebb, prosperálóbb világ...

Az észt külügy elismerte, hogy egy diplomatájuk Szájerékkel bulizott

Egy észt diplomata is részt vett azon a múlt heti illegális brüsszeli partin, amelynek a belga rendőrség vetett véget – erősítette meg a szerdán...
2020.11.04. 08:39

Joe Biden – még nincs vége (videó)

Számos csatatér államban Donald Trump vezet, és egyre inkább az ő javára billen a mérleg, de Joe Biden reménykedik: bízik abban, hogy több államban a később beérkező nagy mennyiségű levélszavazat az ő javára fordíthatja a versenyt.

2020.11.04. 07:38

Donald Trump csalást sejtet

A regnáló republikánus elnök szerda éjjel a Twitteren közölte: bejelentésre készül, és hozzátette: “nagy győzelem!” Ezután pedig egy másik bejegyzésben ismét arról írt, hogy szerinte el akarják csalni a választásokat, a bejegyzésből kiderül, bár le nem írta, hogy politikai ellenfeleire célzott. Azt írta, hogy “Nagyot megyünk, de megpróbálják elcsalni a választásokat. Nem fogjuk megengedni nekik. Szavazatokat nem lehet az urnák lezárása után leadni”. Bejegyzését a Twitter megjelölte és kitakarta a kötelező figyelmeztetéssel, amely szerint “Az ebben a Tweetben megosztott tartalom vitatott, és előfordulhat, hogy félrevezető a választásokon vagy egyéb polgári tevékenységekben való részvétellel kapcsolatban.” A rákattintás után meg lehet nézni a bejegyzést.

2020.11.04. 06:38

Egy lépéssel közlebb a győzelemhez Donald Trump

A magyar idő szerint szerda hajnali hat és hét közötti előrejelzések és a részeredmények szerint a jelenlegi amerikai elnök nyerte a választást a kulcsfontosságú államok közé tartozó Floridában és számos más csatatér államban, amelyek közül egyedül Arizonában jelzik Joe Biden győzelmét. A szavazatok feldolgozásának elhúzódása miatt viszont továbbra sem lehet eredményt hirdetni. Nagy a harc a szenátus sorsáért, a képviselőházé eldőlni látszik. Körkép.

2020.11.04. 04:38

Új csatatér: New-Hampshire

Itt minden bizonnyal Joe Biden, a Demokrata Párt elnökjelöltje arat győzelmet – állapította meg helyi idő szerint kedden, saját számításaira hivatkozva a CBS és az NBC hírcsatorna. New Hampshire-ben 4 elektori szavazat sorsa dől el. Ahhoz, hogy az egyik elnökjelölt megnyerje a választást, 270 elektori szavazatra van szüksége. A CNN hírtelevízió jelenlegi becslése szerint Biden eddig 98 ilyen voksot szerzett meg, míg republikánus ellenfele, Donald Trump jelenlegi elnök 95 elektor szavazatára számíthat már biztosan.

2020.11.04. 03:37

Trump-Buden 7-3

A jelenlegi elnök az előrejelzések, illetve a részeredmények szerint Louisiana, Arkansas, Missouri, Nebraska, Dél-Dakota, Észak-Dakota és Wyoming államokban aratott győzelmet. Joe Biden a keleti parti New York államban, illetve a délnyugati Új-Mexikóban és Coloradóban szerezte meg a szavazatok többségét.

2020.11.04. 02:37

Kelet vs. Nyugat

A legfrissebb információk szerint Joe Biden demokrata párti elnökjelölt a keleti parti hat államában és egy középnyugati tagállamban aratott győzelmet, míg a jelenlegi republikánus elnök, Donald Trump öt déli és egy középnyugati tagállamban győzött azok közül, ahol már befejeződött a voksolás. Biden Massachusettsben, Rhode Islanden, Connecticutban, New Jerseyben, Delaware-ben és Marylandben, valamint a középnyugati Illinois-ban aratott győzelmet. Donald Trump “vitte el” Alabama, Indiana, Mississippi, Tennessee, Dél-Karolina és Oklahoma államokat.

2020.11.04. 01:37

Kentucky, Vermont

Donald Trump, az újraválasztásáért küzdő republikánus amerikai elnök Kentucky államban nyert, riválisa, a demokrata párti jelölt, Joe Biden Vermontban aratott győzelmet a helyi idő szerint kedd este közzétett első eredmények szerint. Donald Trump több mint 58 százalékos támogatottsággal győzött a középnyugati Kentuckyban, míg Joe Biden az északkeleti Vermontban a szavazók csaknem 72 százalékának bizalmát szerezte meg. A nem végleges eredmények szerint Virginiában is a demokrata párti elnökjelölt nyert, Indianában és Nyugat-Virginiában pedig Trump győzelmét vetítik előre.

2020.11.04. 01:36

A Covid-téma dönthet

A gazdaság és a koronavírus-járvány kezelése számít a legfontosabb kérdésnek az amerikai választók mintegy felénél – ismertette a CNN hírtelevízió kedden az amerikai elnökválasztáson a szavazófülkékből kilépők megkérdezésén alapuló első felméréseket. Az Edison Research exit poll-adatai szerint tízből két szavazó azt mondta, hogy a járvány kezelése volt a leginkább meghatározó kérdés abban, hogy kit tart alkalmasabbnak az Egyesült Államok vezetésére. A megkérdezettek nagyjából 40 százaléka úgy vélekedett, hogy az ország “nagyon rosszul” teljesít a vírus feltartóztatását illetően. A szavazók körülbelül fele azon az állásponton van, hogy akkor is határozottan fel kell lépni a járvány ellen, ha az elfogadott intézkedések ártanak a gazdaságnak. Tízből három ember a gazdasági helyzetet, minden ötödik válaszadó pedig a faji egyenlőtlenségeket nevezte meg a legfontosabb ügyként, míg mások a bűnözést, a biztonságot vagy az egészségügyet. (MTI)

2020.11.04. 00:36

Twitter-lépés

Szabályszegésre hivatkozva több, a közelmúltban létrehozott, jobboldali hírterjesztő fiókot függesztett fel a Twitter az amerikai elnökválasztással kapcsolatban – közölte a cég kedden. A Twitter azt tudatta, hogy a különböző fiókok az oldal szabályait megsértve koordinálták tevékenységüket, azonos üzeneteket osztottak meg, holott látszólag nem volt közük egymáshoz. Az egyik ilyen oldalnak, az SVNewsAlertsnek a múlt héten már 69 ezer követője volt. A fiókon gyakorta jelentek meg a választással összefüggő zavargásokkal kapcsolatos üzenetek, és a választás biztonságával és megbízhatóságával kapcsolatban vetett fel sűrűn kérdéseket. Rendszeresen jelentek meg bejegyzések arról is, hogy a demokrata pártiak csalásra készülnek, emellett követői figyelmébe ajánlotta Donald Trump republikánus párti elnök beszédeit és nagygyűléseit is. Az SVNewsAlerts a Facebookon is aktív, 20 ezer követővel, de a másik internetes óriásvállalat egyelőre nem kommentálta a Twitter döntését. Az amerikai szenátus egyik múlt heti bizottsági meghallgatásán a republikánus törvényhozók élesen bírálták mások mellett a Twitter és a Facebook vezetőit a platformokon alkalmazott “cenzúra” miatt. (MTI)

2020.11.04. 00:04

A posta gyorsasága is befolyásolhatja a végeredményt

Egy washingtoni szövetségi bíró az állami postaszolgálat (USPS) több hivatala munkájának felgyorsítását rendelte el kedden annak érdekében, hogy az elnök-, képviselőházi és részleges szenátusi választásokra levélben beküldött szavazatokat ne késlekedve szállítsák ki a választási irodákba. Emmet Sullivan bíró – aki már korábban is több, a postán feladott levélszavazatok késlekedése miatt perrel foglalkozott – elrendelte, hogy az Egyesült Államok több térségében és városában a postának meghatározott időn belül továbbítania kell a levélszavazatokat. A rendelkezés érinti Pennsylvaniát, Michigant, Georgiát, Texast, Floridát és Arizonát, vagyis azokat az államokat, ahol szoros eredmények várhatók Donald Trump elnök és demokrata párti kihívója, Joe Biden között a keddi elnökválasztáson. Pennsylvaniát és Texast kivéve valamennyi érintett tagállamban azt írják elő a választási törvények, hogy a levélszavazatoknak a választás napján az urnazárásokig be kell érkezniük a választási bizottságokig, a későn érkező voksokat ugyanis nem veszik figyelembe. Pennsylvaniában a helyi legfelsőbb bíróság lehetővé tette, hogy a késve érkezett levélszavazatokat a választás napja után még három napig figyelembe vehessék. A republikánusok perkeresete nyomán a szövetségi legfelsőbb bíróság helyben hagyta ugyan a pennsylvaniai bírák döntését, de nyitva hagyta annak a lehetőségét, hogy a választás napja után befogadja a Republikánus Párt esetleges perkeresetét és érvénytelenítse a vitatott levélszavazatokat. Texasban csakis azokat a levélszavazatokat tekintik érvényesnek, amelyek egy nappal a választás napja után érkeztek be, és a postai bélyegző nem későbbi, mint november 3-a, a választás napja. Az utasításában Emmet bíró nemcsak államokat, hanem konkrét városokat is megjelölt. Köztük szerepel a pennsylvaniai Philadelphia, a michigani Detroit, a georgiai Atlanta és a texasi Houston is. (MTI)

2020.11.04. 00:03

A brit fogadóirodáknál Trump győz

Egy brit fogadóirodában – mint az Index a The Sun hasábjain felfedezte – Donald Trumpra fogadnak 95 százalékban, egy korábbi bankár ráadásul a hajrában 5 millió dollárt tett a Karib-szigeteken a jelenlegi elnök újrázására.

Nyitókép: MTI/AP/Ringo H.W. Chiu

- Advertisement -
- Advertisement -

Legfrissebb a témában

Hónapokon belül felállhat az Európai Ügyészség

Az Európai Bizottság szeretné, ha március elsején megkezdhetné munkáját a határokon átnyúló korrupciós és csalási bűnesetek felgöngyölítését végző Európai Ügyészség - jelentette ki Didier...

Itt a MEGÚSZÓS KAJÁK 2 unboxing!

Green Kitchen A káposzta újjászületése Karácsony A brownie lelke ezesetben a...

Az ország egyetlen citromfarmján jártunk | Street Kitchen

Karácsony Fullos csokitorta banánnal megspékelve! Green Kitchen Egy tartalmasabb ebéd vagy...

„Ha túléltük a háborút, ezt a nehéz évet is túl fogjuk” – Cukrászdák és kávézók a járványban

Ez a zsemle akkor jó, ha alig bírjátok átharapni, mert tele van rántott hússal és majonézes salival! ...

Erdélyi konyhát így még nem tálaltak – megnyílt a SZÉK

A legjobb reggelik Ezzel aztán tutira jól indul majd a nap - bár kevéssé diétásan 😀 ...
- Advertisement -

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -