Dömötör Csaba: Robert Golob baloldali szlovén miniszterelnök nyílt lapokkal játszik

Ezt olvasta már?

Hát így megy ez. Szlovéniában a baloldal került kormányra, és ebből egyenesen következik, hogy szépen lebontják azt a határkerítést, amely közel 200 kilométeren védi az országot a migrációs nyomás ellen – reagált közösségi oldalán Dömötör Csaba, parlamenti államtitkár a legújabb szlovén intézkedésre, miszerint elbontják a határvédelmi kerítést és zöld utat kap az illegális migráció.

A szlovén baloldal a sunyulós-tagadós-terelős megközelítés helyett nyílt lapokkal játszik – fogalmazott  Dömötör Csaba. 

Dömötör CsabaFotó: Polyák Attila – Origo

Mint írja a bejegyzésében a szlovén belügyminiszter azzal indokolja az egészet, hogy „a migráció a modern társadalmak része, ezért a leghatékonyabb migrációs politika a biztonságos és legális migráció biztosítása”.

Létrejön egy új testület is, amely azon dolgozik majd, hogy legyenek új biztonságos migrációs útvonalak, és könnyebben lehessen hozzájutni az engedélyekhez és a nemzetközi védelemhez – emelte ki.
Jó, ha figyelünk a szlovén példára. Azt csinálják, amit hazai elvtársaik csinálnának, ha a kormányrúd közelébe jutnának – hangsúlyozta.

Sok éve van velünk a migrációs vita, de ez nem jelenti azt, hogy veszített jelentőségéből. Ráadásul a háború hatásai (pl. az élelmiszerárak növekedése) miatt a következő hónapokban nagyobb nyomásra számíthatunk. A január 1. és június 6. közötti időszakban tavaly 47 ezer határsértőt fogtak el a déli határnál, idén már 110 ezret. Tehát kétszeresére nőtt az illegálisan érkezők száma (az elfogott embercsempészeké is 92 százalékkal).

Ezért is van szükség az új határvadász egységekre.
A határok védelmének sok feltétele van, de ami az egyik legfontosabb: nem szabad visszaengedni a baloldalt a kormányzásba – zárta bejegyzését Dömötör Csaba, parlamenti államtitkár.

Legfrissebb a témában

Még több hasonló cikk a témában