Array

Debreceni győzelem nagyszerű Dzsudzsákkal és videóbírós cirkusszal Pakson – Origo

Ezt olvasta már?

A labdarúgó NB I 25. fordulójában a Debrecen idegenben 1-0-ra legyőzte a Paks csapatát. Bognár György együttese sorozatban másodszor kapott ki, míg a DVSC két vereség után nyert újra.

A Paks játszott mezőnyfölényben az első félidőben, bizonyos szakaszokban letámadta ellenfelét, emiatt a Debrecennek időnként akadt gondja a labdakihozatallal. Ugyanakkor a vendégeknek nem az volt a szándékuk, hogy csak a védekezésre koncentráljanak, amint lehetett, igyekeztek megtartani a labdát, támadásokat is vezettek, komoly lehetőségei azonban csak a hazai együttesnek akadtak, egyszer a kapufán csattant a labda Haraszti lökete nyomán.
A fordulás után nem sokkal David Babunszki szépen lépett ki a labdával, és egy cselt követően pontosan kilőtte a jobb alsó sarkot. A partjelző lest jelzett, a videós elemzés alapján azonban Andó-Szabó végül középre mutatott. Némi meglepetésre került előnybe a DVSC, amire a paksiak nagy helyzetekkel válaszoltak, majd Bognár György vezetőedző hármas cserével reagált pár perccel később. 

Nagyon fontos három pontot szerzett a Debrecen PaksonForrás: dvsc.hu

A hazai csapat ezzel együtt nem igazán találta megszokott ritmusát, hiába támadott sokat, nagy gólszerzési lehetőségeket már nem tudott kialakítani. A ráadásra úgy tűnt, emberhátrányba is kerül a Paks, de Szélpál kiállítását a VAR-elemzés után visszavonta a játékvezető.

A vendégcsapat két vereséget követően gyűjtötte be a három pontot vasárnap, a hazai együttes – az egész mezőny leggólerősebb alakulata – pedig egymás után másodszor nem talált ellenfele kapujába.

Legfrissebb a témában

Még több hasonló cikk a témában