Dánia nem fogad légi járatokat Dubajból a megbízhatatlan tesztek miatt

Ezt olvasta már?

Dánia átmenetileg nem fogad légi járatokat az Egyesült Arab Emírségekből, mert felmerült a gyanú, hogy nem megbízhatók azok a koronavírustesztek, amelyeknek a Dubajból kiutazókat vetik alá – közölték a dán hatóságok pénteken. Dánia az egyik első ország volt a világon, amely deklarálta, hogy negatív koronavírusteszttel engedélyezi a beutazást lényegében bárki számára.

Benny Engelbrecht dán közlekedési miniszter azt mondta: állampolgári bejelentések alapján úgy döntöttek, alaposan kivizsgálják a dubaji tesztelési gyakorlatot, mert “teljesen biztosak” akarnak lenni abban, hogy “nem lesz gond”. A miniszter azt mondta, hogy a koronavírus dél-afrikai variánsát bizonyítottan Dubajból hurcolta be egy utazó Dániába.

Dánia január 9. óta engedélyezi a beutazást bármely külföldi állampolgár számára, aki igazolja, hogy a beutazást megelőző meghatározott időszakban átesett a Covid-19 betegségen, illetve a vírusmentességét.

IllusztrációForrás: MTI/EPA/——————-

A dán külügyminisztérium január 8-ai ajánlásában arra figyelmeztette a dánokat, ne utazzanak külföldre még üzleti ügyben sem, mert fennáll a veszélye, hogy hazahozzák a vírust, különösen a korábbiaknál is gyorsabban terjedő valamely új variánsát. Előzőleg számos dán híresség, köztük Mikkel Kessler korábbi világbajnok ökölvívó, Nicklas Bendtner volt válogatott labdarúgó vagy Michael Maze asztaliteniszező posztolt magáról képet a közösségi médiában, amint Dubajban pihen.

Az Egyesült Arab Emírségekben pénteken 3552-vel már a 11. egymást követő napon döntött rekordot az újonnan regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma. Szerdától emiatt újabb korlátozó intézkedéseket vezetnek be: betiltják az esküvőket és a nyilvános összejöveteleket, egyszerre legfeljebb tíz családtag találkozhat. A szigorításokra azért volt szükség, mert olyan sok koronavírus-fertőzött került kórházba, hogy el kellett halasztani a nem életmentő műtéteket.

Legfrissebb a témában

Még több hasonló cikk a témában