Dánia és Lengyelország sem enged be repülőgépeket az Egyesült Királyságból

Ezt olvasta már?

Hétfő reggel két újabb ország jelentette be, hogy az új, sokkal fertőzőbb vírustörzs miatt nem fogad utasszállító repülőgépeket az Egyesült Királyság területéről.

Ahogy azt az Origo is megírta, egy új variánsa bukkant fel a koronavírusnak Londonban és Délkelet-Angliában, ami miatt több ország korlátozó intézkedéseket hozott. Ez a vírustörzs 70 százalékkal fertőzőbb a korábbi variánsoknál. 

Vasárnap több ország döntött úgy, hogy nem enged a területére utasszállító repülőgépeket az Egyesült Királyságból: Hollandia, Belgium, Olaszország, Németország, Franciaország, Írország, Kanada, Románia, Bulgária, Kuvait és Salvador.

Sorban álló emberek a londoni St. Pancras állomáson 2020. december 20-ánForrás: MTI/PA/AP/Stefan Rousseau

Hétfő reggel Lengyelország és Dánia is bejelentette, hogy nem fogad utasszállítókat az Egyesült Királyság területéről.  Dánia közlekedésügyi minisztere a Twitteren jelentette be, hogy első körben 48 órára vonatkozik a korlátozás hétfő reggel kilenc órától – írja a Reuters.

A lengyel kormányszóvivő, Piotr Müller biztonsági okokkal, a koronavírus új változatának szigetországi megjelenésével indokolta a döntést, hogy hétfő éjféltől nem fogadják az angliai utasszállítókat Lengyelországban.

Törölt jelzés egy londoni járat mellett a stuttgarti repülőtéren december 21-énForrás: Picture-Alliance via AFP/Sven Kohls

A korlátozások a doveri kikötőt is érintik: várhatóan 48 órán át a francia oldalon nem fogadják a teherforgalmat, így sem személy-, sem teherjárművek nem tudják elhagyni Nagy-Britanniát.

Boris Johnson brit miniszterelnök szombaton jelentette be, hogy azonosították az új vírustörzset, ami Londonban és Délkelet-Angliában terjedt el. Az új mutáció ugyan gyorsabban terjed, de arra vonatkozó adatok nincsenek, hogy halálosabb lenne vagy súlyosabb megbetegedéseket okozna.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Legfrissebb a témában

- Advertisement -spot_img

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -spot_img