Csak az kap védettségi igazolást Franciaországban, aki megkapta a harmadik oltást

Ezt olvasta már?

Franciaországban a koronavírus elleni védettséget igazoló dokumentum érvényességét decembertől három védőoltáshoz kötik a 65 éven felüliek és a veszélyeztettek számára – jelentette be keddi televíziós beszédében Emmanuel Macron államfő. A beszédből az is kiderült, hogy egyelőre azért csak a számukra, mert nekik tudják csak garantálni az oltásokat. Az 50-64 év közöttiek decembertől igényelhetik. A francia elnök azt is bejelentette, hogy új EPR típusú atomreaktorokat építenek Franciaországban.

Az emlékeztető oltást a Pfizer/BioNTech vakcinájából az idősebb korosztály szeptember óta igényelheti, a jogosultaknak azonban egyelőre csak a fele vette fel. A vírussal szembeni védettséget igazoló dokumentumot (oltási igazolást vagy 72 óránál nem régebbi negatív tesztet) augusztus eleje óta kötelező bemutatni a legalább ötven főt fogadó nyilvános helyeken, így a vendéglátóhelyeken, beleértve a teraszokat is, a vonatokon és a távolsági buszokon, a sportlétesítményekben, a kórházakban, valamint a kulturális intézményekben, mozikban, színházakban, koncerttermekben.
A 67 millió lakosú országban a teljes lakosság 77, az oltásra jogosultak 90 százaléka vette fel a koronavírus elleni oltás két adagját.

Az elnök jelezte, hogy az 50 és 64 év közöttiek számára december elején nyílik meg a lehetőség a harmadik adag igénylésére.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Legfrissebb a témában

- Advertisement -spot_img

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -spot_img