Array

Brazília is kipipálva, tovább menetel a kéziválogatott – Index.hu

Ezt olvasta már?

Hornyák Péter góljával indult a találkozó, akit Máthé Dominik szolgált ki egy látványos, hát mögötti passzal, a brazilok legnagyobb sztárja, a Barcelonában kézilabdázó Haniel Langaro két lövésével azonban gyorsan fordított a rivális. 

Szita Zoltán szerencsére azonnal válaszolt kintről, alaposan bekezdtek tehát a csapatok, hiszen hárompercnyi játék után már 2–2 volt az állás.

A folytatásban is fej fej mellett haladt a két válogatott, felváltva záporoztak a gólok a két kapuba, a 10. percben 6–6 állt az eredményjelzőn. A 12. percben Bánhidi Bencét kiállították, de szerencsére a túloldalon is kiosztottak egy két percet. Ezután viszont sajnos nem a játéké volt a főszerep,

José Toledo ért roppant szerencsétlenül földet egy egyéni akció végén, és fájdalmas arccal, hatalmas kiáltással rogyott össze.

Alighanem súlyos sérülést szenvedett, vélhetően térdszalagszakadást, hordágyon vitték le a jobbátlövőt.

Néhány perc kényszerszünet után folytatódhatott a meccs, az egész vb-n eddig klasszis teljesítményt nyújtó Máthé találataival pedig negyedóra után először kerültünk kétgólos előnybe (10–8). Társuk ijesztő elvesztése érezhetően megfogta a brazilokat, el is mentünk hárommal, sőt, a plusz négyért is támadhattunk, amely sajnos kimaradt. Ez pedig megbosszulta magát, olyannyira, hogy 11–10-nél az egyenlítésért jöhetett az ellenfél, amit szerencsére egy jó védekezéssel megakadályoztunk. 

Ezután Bodó Richárd keze kétszer is elsült, Rosta Miklós beállóból szerzett találatával pedig öt perccel a szünet előtt 15–11-re vezettünk, időt is kértek a dél-amerikaiak.

Ez sem használt azonban, a védekezésünk ugyanis remekül összeállt a félidő hajrájára, a kapuban Mikler Roland is parádézott, Bodó újabb bombájával pedig tovább nőtt a különbség. Az utolsó támadást is mi vezethettük, és bár Nagy Bence ziccere kimaradt, nem lehetett hiányérzetünk, 

30 perc után ugyanis 16–11-es vezetéssel mehettünk pihenőre.

A második játékrész visszafogottabban indult, mint az első, a 33. percig kellett várni az első találatra, ezt azonban egy remek bejátszást követően szerencsére Bánhidi szerezte.

Mikler továbbra is megbabonázta a brazilokat, sem szélről, sem átlövésből nem tudtak túljárni az eszén, Szita Zoltán viszont egy betörés után tovább növelte a magyar előnyt.

A 23. perc óta tartó brazil gólcsendet a 35. minutumban Langaro törte meg, Lékai azonban rögtön válaszolt a túloldalon. Ezután sajnos egy kisebb hullámvölgybe kerültünk, a dél-amerikaiak ötször voltak eredményesek, mi viszont csak egyszer, így a 41. percben, 20–17-nél időt kellett kérnie a szakmai stábnak.

Sunajko Stefan fogadta meg leginkább az intelmeket, aki Máthé nagyszerű labdáját vágta a hosszú felsőbe a szélről, majd, bár Bánhidit kiszórták két percre, 

a padról beugró Székely Márton kulcsfontosságú hétméterest hárított.

Ami már csak azért is volt fontos, mert az ellentámadást passzívig játszottuk, Lékai remek szlalomozásával pedig negyedórával a vége előtt visszaállítottuk az ötgólos differenciát. Ezt egy remek védekezés és egy újabb Sunajko-találat követte, 23–17-nél jött is a brazil időkérés.

Mindhiába, következett ugyanis egy nagyszerű Sipos Adrián-labdaszerzés, majd egy higgadt befejezés. 

És bár Gustavo Rodrigues is betalált, Hornyák az 50. percben visszaállította a hétgólos különbséget (25–18).

Amely Mikler újabb bravúrjainak és Sunajko menetrendszerű szélső találatának köszönhetően nyolcra duzzadt. Ebből a meccs hajrájában kettőt sikerült ledolgoznia Brazíliának,

így a vége 29–23, továbbra is százszázalékos tehát Gulyás István csapata,

és vezeti a középdöntős csoportot.

A mérkőzés legjobbjának Mikler Rolandot választották.

FÉRFIKÉZILABDA-VILÁGBAJNOKSÁG
Középdöntő, 1. FORDULÓ
I. CSOPORT
Magyarország–Brazília 29–23 (16–11)
Magyarország: Mikler – Sunajko 4 gól, Szita 2, Lékai 3, Bánhidi 5, Máthé 4, Hornyák 3
Cserék: Sipos 1, Rosta 2, Ancsin 1, Bodó 4, Nagy B., Székely, Hanusz
Szövetségi kapitány: Gulyás István

Ugyanebben a csoportban Lengyelország válogatottja 30-16-ra legyőzte Uruguayt. A szinte kizárólag amatőr játékosokból álló dél-amerikaiak az első tíz percben jól tartották magukat (5-5), ezt követően azonban könnyed játékkal elhúztak a lengyelek. Uruguay a második félidőben mindössze hét gólt szerzett.

Lengyelország–Uruguay 30-16 (14-9)

(Borítókép: Khaled Elfiqi/AFP)

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában