Botrányos választással győzhet Biden

Ezt olvasta már?

Uniós biztos beszélt a 7-es cikk szerinti eljárásról

Reynders a Magyarország és Lengyelország ellen zajló 7. cikk szerinti eljárás, illetve az LMBTQI-közösség (leszbikus, meleg, biszexuális, transzszexuális, queer és interszexuális) jogaival kapcsolatos magyarországi...

Elhagyhatta a kórházat Böjte Csaba | 24.hu

„Istennek hála kiengedtek a kórházból. Nagy-nagy hála és szeretet van a Szent László kórház minden munkatársa iránt a szívemben” – mondta Böjte Csaba, miután...

Minden nemzetközi fronton kiáll a kormány a kárpátaljai magyarokért

Minden nemzetközi fronton kiáll a kormány a kárpátaljai magyarokért, ezért Szijjártó Péter a NATO külügyminisztereinek keddi ülésén fel fogja vetni a kárpátaljai magyar intézményeknél...

Rendkívüli csúcstalálkozóra hívta Joe Bident a NATO főtitkára

Rendkívüli csúcstalálkozóra hívta Joe Biden várható amerikai elnököt Jens Stoltenberg NATO-tőtitkár hétfőn Brüsszelben, a tanácskozásra Biden januárban esedékes beiktatása után, jövő év első felében...

A hosszú ideig elhúzódó jogi csatározások ellenére nagy eséllyel Joe Biden lesz az Amerikai Egyesült Államok következő elnöke. Míg a Trump-adminisztráció partnerként tekintett Közép-Európára, és nem úgy, mint egy diákra, akit ki kell oktatni, ez Joe Biden győzelmével negatív irányba változhat. Már csak azért is, mert az egyik legnagyobb támogatója Soros György, így ha elnökként véleményt kell majd alkotnia a régióról, akkor várhatóan a Soros-féle NGO-k már jól ismert tanulmányaira fog támaszkodni. Magyarország ugyanakkor az Egyesült Államokkal az elnök pártszínezetétől függetlenül jó kapcsolatra törekszik, annak erőssége tehát sokkal inkább az új demokrata vezetés hozzáállásától függ majd. A nemzeti oldal ennél sokkal kedvezőtlenebb nemzetközi helyzetben is már kétszer tudott kétharmados győzelmet aratni, és a liberálisok nyomása ellenére is szembe tudott szállni az illegális bevándorlással, így jó esélyei vannak 2022-ben is. A XXI. Század Intézet gyorselemzése.

Botrányokkal teli elnökválasztáson van túl az Egyesült Államok, még napokkal az elnökválasztás után sem tudták összeszámolni a szavazatokat több csatatérállamban sem. Ezek alapján ugyanakkor Donald Trump hiába cáfolt rá a közvélemény-kutatásokra és ért el sokkal jobb eredményt a várakozásoknál, ez nem volt elég, nagyon szoros küzdelemben – a minden bizonnyal hosszú ideig elhúzódó jogi csatározások ellenére – jó eséllyel Joe Biden lesz az Amerikai Egyesült Államok következő elnöke. Donald Trump ugyanakkor még több államban is kezdeményezni fogja az újraszámlálást, így minimális esélye még maradt a fordításra.

Levélszavazatokat számolnak egy választási hivatalban a Pennsylvania állambeli Allentownban november 5-én, két nappal az amerikai elnök-, valamint képviselőházi és részleges szenátusi választások utánForrás: MTI/AP/Mary Altaffer

A magyar-amerikai kapcsolatok Donald Trump 2016-os megválasztása óta jelentősen javultak, hosszú idő után az amerikai külügyminiszter Magyarországra látogatott, a magyar miniszterelnököt pedig hivatalos látogatáson fogadták a Fehér Házban, amelyet követően baráti hangnemben tartottak közös sajtótájékoztatót az elnökkel. Donald Trump és Orbán Viktor között több baráti telefonbeszélgetésre is sor került. Magyarországra 2016 óta ismét partnerként tekintett az Egyesült Államok vezetése, s nem úgy, mint egy diákra, akit ki kell oktatni. Emellett Közép-Európa kiemelt szerepet kapott az amerikai külpolitikában.

A partnerkapcsolatokat a közös világnézeti elkötelezettség is jelentősen javította.

A bevándorláspárti Joe Biden várható győzelmével ez a Közép-Európa, így Magyarország számára is rendkívül kedvező helyzet negatív irányba változhat, hiszen amellett, hogy ismét leértékelődhet az amerikai vezetés szemében a közép-európai térség, ideológiai okokból ismét a 2016 előtti éles politikai támadásokra lehet számítani.

A puha demokráciaexport keretében a demokrata külügyi irányítás igyekezett akaratát érvényesíteni Magyarországon is, elég csak a Goodfriend-misszióra és a 2014-es kitiltási botrányra gondolni.

Ezek az események nyílt politikai nyomásgyakorlási eszközök voltak az Obama-adminisztráció részéről, miután a konzervatív magyar kormány több olyan intézkedést is hozott, amely ideológiai okokból nem tetszett a liberális demokrácia élharcosainak. Ennek várható visszatérésére utal, hogy Joe Biden nemrég Fehéroroszországhoz hasonlította Lengyelországot és Magyarországot, Orbán Viktort pedig lényegében lebanditázta.

Az újraválasztásáért induló Donald Trump elnök támogatói egy eredményváró rendezvényen az Arizona állambeli Chandlerben november 3-ánForrás: MTI/AP/Matt York

Nem véletlenek ezek a nyilatkozatok, hiszen Biden mögött áll Soros György. A milliárdos tőzsdespekuláns az idei elnökválasztás kimenetelét nem bízta a véletlenre, eddig már több mint hetvenmillió dollárt költött el, ami majdnem a háromszorosa annak az összegnek, amit 2016-ban erre a célra fordított.

Így nem meglepő, hogyha Bidennek elnökként véleményt kell majd alkotnia Magyarország és a közép-európai régió kapcsán, akkor a Soros-féle NGO-k jól ismert tanulmányaira fog támaszkodni.

Ez volt a gyakorlat az Obama-adminisztráció időszakában is, amikor a Wikileaks által kiszivárogtatott levelezések szerint Hillary Clinton külügyminiszterként olyan politikai döntéseket hozott és kényszerített rá az Európai Unióra, amelyeket Soros György vagy valamelyik szervezete javasolt. Biden alelnökként Ukrajna belügyeibe avatkozott bele (főügyészjelölés, energiapolitika), amely szintén egybevágott a „Soros-birodalom” céljaival.

Magyarországon ennél sokkal kedvezőtlenebb nemzetközi helyzetben is kétszer tudott kétharmados győzelmet aratni a nemzeti oldal, sőt a liberálisok nyomása ellenére is szembe tudott szállni az illegális bevándorlással.

Így 2022-ben is jó esély van arra, hogy ismét sikert érjen el az Orbán Viktor vezette nemzeti kormány. Az Amerikai Egyesült Államokkal pedig az elnök színezetétől függetlenül jó kapcsolatokra törekszik hazánk, annak erőssége sokkal inkább az új demokrata vezetés hozzáállásától függ majd.

- Advertisement -
- Advertisement -

Legfrissebb a témában

Varsó és Budapest a német soros EU-elnökség új javaslataira vár

Lengyelország és Magyarország az Európai Unió német soros elnökségének új javaslataira vár az uniós költségvetési csomag kapcsán - jelentette ki Piotr Müller lengyel kormányszóvivő...

Az ország egyetlen citromfarmján jártunk | Street Kitchen

Karácsony Fullos csokitorta banánnal megspékelve! Green Kitchen Egy tartalmasabb ebéd vagy...

„Ha túléltük a háborút, ezt a nehéz évet is túl fogjuk” – Cukrászdák és kávézók a járványban

Ez a zsemle akkor jó, ha alig bírjátok átharapni, mert tele van rántott hússal és majonézes salival! ...

Erdélyi konyhát így még nem tálaltak – megnyílt a SZÉK

A legjobb reggelik Ezzel aztán tutira jól indul majd a nap - bár kevéssé diétásan 😀 ...

A japánok évszázadokig nem ették meg a szusiban a rizst, csak a halat

Sertéskaraj ázsiai ízekre hangolva Tésztapolc Parmezán és vörösbor egy tökéletes tésztaraguban ...
- Advertisement -

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -