Array

Börtönbe kell vonulnia az olimpiai bajnok sífutónak – 24.hu

Ezt olvasta már?

Gyorshajtás és kábítószer-birtoklás vádjával hét hónap börtönbüntetésre ítélték Petter Northug kétszeres olimpiai bajnok norvég sífutót, írta az MTI.

A már visszavonult klasszis sportoló augusztus közepén hazafelé tartott a Trysilben lévő nyári síiskolából, amikor az Oslo és Trondheim közötti autópályán igazoltatták, mert luxusautójával 168 kilométeres óránkénti sebességgel haladt, holott 110 km/óra volt a megengedett legnagyobb sebesség.

Az eljáró rendőrök azt gyanították, hogy Northug kábítószer hatása alatt állt vezetés közben, ezért vérmintákat vettek tőle, később pedig házkutatást tartottak az otthonában, ahol hat gramm kokaint és 0.64 gramm más narkotikumot találtak, amit lefoglaltak.

Northug már akkor elismerte bűnösségét.

Az oslói kerületi bíróság hétfői ítéletében kimondta, hogy a 34 éves sportoló önmagát és másokat veszélyeztetett azzal, hogy vakmerően és túl gyorsan vezetett, ráadásul mindezt a mobiltelefonjával rögzítette is. A bíróság arról is döntött, hogy a börtönbüntetés mellett örökre eltiltja a vezetéstől.

A 13-szoros világbajnok norvég sífutó a 2010-es vancouveri téli olimpián megnyerte az 50 kilométeres klasszikus számot, és csapat sprintben is győzött. Ugyanott a 4×10 kilométeres váltóban ezüst-, az egyéni sprintben bronzérmes lett.

Northugnak nem a mostani volt az első összeütközése a törvénnyel, 2014 májusában például alkoholos befolyásoltság alatt balesetet szenvedett az autójával, majd elhagyta a helyszínt. Az esetet többszöri hamis vallomással súlyosbította, ezért ötven napot börtönben kellett töltenie, és öt évre elveszítette a jogosítványát.

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában