Bigámia és kiskorúval kötött házasság miatt buknak le Európában a marokkói bevándorlók

Ezt olvasta már?

A spanyolországi Valenciától északra található Castellón tartomány bírósága nyolc év börtönbüntetésre és 30 ezer euró kártérítés megfizetésére ítélt egy 35 éves marokkói férfit egy 15 éves lány sérelmére elkövetett szexuális erőszak és sanyargatás miatt -írja a Bladi.

A Spanyolországban élő férfi a 15 éves lányt Marokkóban vette feleségül még 2016-ban, majd állandó spanyolországi lakhelyére vitte, ahol arra kötelezte fiatalkorú feleségét, hogy az ő unokahúgaként mutatkozzon be, ha szükséges. A ház takarításán és egyéb háztartási munkákon kívül a marokkói férfi a lányt szexuális szolgáltatásokra is kényszerítette. A spanyol hatóságok a fiatalkorú áldozatot 2017-ben vették az állam felügyelete alá, mert gyanították, hogy állandó szexuális erőszak áldozatává vált.

A kép illusztrációForrás: MTI/EPA/EFE/Reduan

A tavaly novemberi bírósági meghallgatásán azonban a lány úgy nyilatkozott, hogy neveltetése szerint a szex a férj joga és a feleség kötelessége. Kirendelt pszichológusai szerint azonban a fiatal lány megfélemlítésben élt, rettegett a férjétől, akinek mindössze engedelmeskedett.

Egy francia semmítőszék pedig azért utasította el egy marokkói állampolgárságú fiatal nő keresetét a francia állampolgárság megszerzésére, mert kiderült, hogy a marokkói származású, de francia állampolgárságú férjének már volt egy korábban kötött házassága. A bigámia Franciaországban jogellenes, így a második feleség nem jogosult francia állampolgárságú „férje” után az állampolgárság felvételére.

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában