Biden és Macron az ukrán háborúról beszéltek: arra jutottak, hogy majd beszélniük kell a háborúról

Ezt olvasta már?

Emmanuel Macron francia államfő Joe Biden amerikai elnökkel folytatott hétfői telefonbeszélgetésében egyetértett abban, hogy haladéktalanul további részleteiben megvitassák a globális kihívásokat, ideértve az ukrajnai háborút – közölte a francia elnöki hivatal. Vagyis arról sikerült megállapodniuk, hogy majd tárgyalnak. A francia elnök az elmúlt hónapokban folyamatosan telefonon tárgyalt a háborúról Putyinnal, de semmilyen eredményt nem ért el.

A tájékoztatás szerint Biden a beszélgetés során gratulált a vasárnap újraválasztott francia hivatali partnerének.
A két politikus megállapodott a jelentősebb globális kihívásokkal kapcsolatos párbeszéd felélénkítésében, különös tekintettel az ukrajnai háborúval kapcsolatos olyan kérdésekre, mint az élelmiszerellátás biztosítása.

Emmanuel Macron és Joe Biden Brüsszelben 2022. márciua 24-énForrás: AFP/John Thys

A Fehér Ház közleményében arról számolt be, hogy Biden jelezte készségét a szoros együttműködés folytatására Marconnal a kölcsönösen fontosnak tartott globális ügyekben.

“Örvendek a francia választási eredménynek” – jelentette ki Biden, aki Párizst Washington kulcsfontosságú partnerének nevezte a globális kihívások kezelésében.

Antony Blinken amerikai külügyminiszter már vasárnap gratulált Macronnak, hangsúlyozva az amerikai-francia “hosszantartó, szilárd szövetség és barátság” megerősítésének szándékát.

Legfrissebb a témában

Még több hasonló cikk a témában