Bevallotta hogyan ölte meg, majd csomagolta szemeteszsákokba a nő testét

Ezt olvasta már?

A péntekre virradó éjszaka rendőri kísérettel megérkezett Kolozsvárra Boné Ferenc, akit Molnár Beáta meggyilkolásával gyanúsítanak, és akit csütörtök este fogtak el Nagyváradon, egy használaton kívüli tehervagonban – írja a Maszol

Boné Ferenc kihallgatása öt órán keresztül tartott Kolozsváron, aminek a végén beismerte a gyilkosságot, az ügyészség szerint súlyosan bántalmazta barátnőjét. 

A romániai rendőrség vádalt emelt ellene

A 43 éves, aradi származású volt egyetemi oktató a gyanú szerint megölte barátnőjét, a holttestét pedig elrejtette egy bozótos területen a Kolozsvár és Nagyvárad közötti országút mentén, egy használatlanul álló benzinkút közelében.

A rendőrök, miután a férfi az ötórás kihallgatás során beismerte tettét, péntek reggel őrizetbe vették Boné Ferencet, kora délután pedig a kolozsvári ügyészség elrendelte a 30 napos előzetes letartóztatását.

Immár nem gyanúsítottként, hanem vádlottként kezelik.

A férfi már egy korábbi barátnőjét is bántalmazta

A 30 éves Molnár Beáta a kolozsvári magyar közélet ismert – és köztiszteletnek örvendő – személyisége volt, a Sapientia-egyetem kolozsvári karán előadóként dolgozott, éppen ott, ahonnan Bonét két évvel ezelőtt eltanácsolták agresszív viselkedése miatt.

A volt tanár ugyanis brutálisan bántalmazta a nyílt utcán akkori barátnőjét, amiért egy éves és három hónapos börtönbüntetést kapott, aminek a végrehajtását felfüggesztették.

A férfi elmondta, hogyan gyilkolt

A gyanúsított azt mondta a rendőröknek, hogy Molnár Beátával kirándulni indultak kettesben.

Ő minél több időt szeretett volna Beátával tölteni, de a nő egy idő után azt mondta, hogy vissza kell térnie a városba.

Ekkor magához ölelte, és a görcsös szorításon csak akkor engedett, amikor észre vette, hogy nem lélegzik, és a színe is megváltozik.

Ekkor a holttestet nejlonzsákba csomagolta, és csak pár nap múlva szabadult meg tőle. Boné Ferenc nem tudott más magyarázatot adni tettére.

Lakossági bejelentés nyomán kapták el

A férfit egy nagyváradi lakos bejelentése alapján találták meg.

Az illető a hírekből értesült a történtekről, és egy lakótelepi közért parkolójában lett figyelmes a gyanusított autójára, amelynek csak hátul volt rendszámtáblája.

Az illető értesítette a rendőrséget, így bukkantak rá végül a férfi nyomára.

Legfrissebb a témában

Még több hasonló cikk a témában