Berlin: már évekkel ezelőtt fegyvereket kellett volna szállítanunk – az ukrajnai háború hétfői hírei

Ezt olvasta már?

2022.04.25. 08:08

Berlini (ön)kritika

Robert Habeck a német közszolgálati tévének adott interjújában azt mondta, már évekkel ezelőtt meg kellett volna kezdeni Ukrajna támogatását. „Katonailag mindenképpen sokkal korábban kellett volna támogatnunk Ukrajnát, és most nem csak napokról vagy hetekről beszélek, hanem évekről” – mondta Habeck, aki hozzátette, hogy Németország most nehézfegyverekkel segíti Ukrajnát, miután a kormány ígéretet tett a védelmi kiadások növelésére, emellett pedig felfüggesztette az Északi Áramlat 2 gázvezeték üzembe helyezését. (444.hu, BBC)

2022.04.25. 08:00

Adatok a határról

Magyarország területére vasárnap az ukrán–magyar határszakaszon 3222 ember lépett be, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 4256-an nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK). A beléptetettek közül a rendőrség 553 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, ami 30 napig érvényes.

Az ukrajnai háború elől vasárnap 531 ember, köztük 231 gyermek érkezett Budapestre vonattal. Fővárosi és vidéki szálláshelyeken 19 ember, köztük 9 gyermek elhelyezését és odaszállítását az együttműködő hatóságok oldották meg. (MTI)

Nyitókép: MTI/EPA/Vaszilij Zslobszkij

Legfrissebb a témában

Még több hasonló cikk a témában