Array

Belga Nagydíj: pályacsúccsal Hamiltonél az időmérő, Chadwick Bosemannek ajánlotta sikerét – Index.hu

Ezt olvasta már?

Finoman szólva sem a Ferrariról szólt a 2020-as Belga Nagydíj időmérője, ám azok után, hogy mindhárom szabadedzésen rettenetesen szenvedett Charles Leclerc és Sebastian Vettel is, még azt is sikerként élhették meg, hogy egyáltalán mindketten bejutottak az időmérő második szakaszába, vagyis a legjobb 15-be – ott viszont csak a 13-14. helyeket szerezték meg.

Utoljára a 2014-es Brit Nagydíjon fordult elő, hogy egyik Ferrari sem a legjobb 10-ben végzett egy időmérőn.

A hétvége három szabadedzése alapján egyértelmű volt, hogy a két Mercedes és Red Bullt vezető Max Verstappen között dőlhet el az időmérő, ám a kvalifikáció legelején jelezték a Mercedesek, hogy ez inkább a világbajnok csapaton belüli belharc lesz, ugyanis már a kezdetektől majdnem 1 másodperccel verték a mezőnyt.

Ennek megfelelően a Q3 elején Lewis Hamilton pályacsúcsot ment, az akkori 1:41,451-es körideje majdnem 6 tizeddel volt gyorsabb a csapattárs Valtteri Bottasénál, és mögöttük kis meglepetésre nem Verstappen, hanem Daniel Ricciardo jött a Renault-val.

A 12 perces harmadik szakaszba mindenkinek belefért egy javítás, ami Hamiltonnak még erősebb pályacsúcsot és egyben pályafutása 93. pole pozícióját jelentette. Az időmérő megnyerése után Hamilton a hajnalban meghalt hollywoodi színésznek, Chadwick Bosemannek ajánlotta sikerét, és a Marvel-filmekből ismert Wakanda-kézjellel ünnepelt.

Hamitlon több mint 5 tizedmásodperccel előzte Bottast, aki mögött végül Verstappen lett a harmadik – Ricciardo a két Red Bull közé beférve a negyedik lett, ez az eddigi legjobb eredménye 2020-ban az időmérőkön.

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában