Bebizonyosodott: halottak nevében is szavaztak az amerikai elnökválasztáson

Ezt olvasta már?

Koronavírusban meghalt Valéry Giscard d’Estaing, volt francia köztársasági elnök

Kilencvennégy éves korában meghalt Valéry Giscard d'Estaing volt francia elnök - jelentette be az Elysée-palota, a köztársasági elnök hivatala szerdán. A családja azt közölte...

Ursula von der Leyen kezet nyújtana a leendő amerikai kormányzatnak

Az elnök elmondta, hogy a transzatlanti szövetség közös értékrendszeren és történelmen alapszik, de még ezeknél az alapoknál is fontosabb egy erősebb, békésebb, prosperálóbb világ...

Az észt külügy elismerte, hogy egy diplomatájuk Szájerékkel bulizott

Egy észt diplomata is részt vett azon a múlt heti illegális brüsszeli partin, amelynek a belga rendőrség vetett véget – erősítette meg a szerdán...

Olasz állami segélyből pénzeltek egy körözött külföldi terroristát tunéziai migránsok

Olaszországban élő tunéziai bevándorlókat vettek őrizetbe a hatóságok, akik a neki juttatott állami támogatást egy Európában körözött terroristának továbbították nemzetközi valutaátutaló szolgálaton keresztül -...

Bár minden nagy hírtelevízió Joe Bident hirdette ki az amerikai elnökválasztás győztesének, Donald Trump nem ismerte el a vereségét, és választási csalások sorozatára hivatkozva jogi lépéseket tett. A média és a demokraták követelik, hogy fogadja el Joe Bident győztesnek, de a Republikánus Párt többsége kitart a hivatalban lévő elnök mellett. Pillanatképek az amerikai választásokról – az Alapjogokért Központ gyűjtése.

Donald Trump győztesnek tekinti magát

Donald Trump bejelentette, hogy a legálisan leadott szavazatok alapján ő nyerte az amerikai választásokat, és jelenleg a demokraták próbálják meghamisítani az eredményt. Az MSNBC, ABC, CBS, CNBC és az NBC televízióadók megszakították az élő közvetítést az elnök sajtótájékoztatójáról, mivel szerintük Trump nem mondott igazat. Eközben Donald Trump több szavazatot kapott, mint Barack Obama 2008-ban. Obama 69,5 millió szavazata egészen addig rekordnak számított, míg Joe Biden átlépte ezt a mérföldkövet. Mára már Trump is lekörözte a demokrata exelnök eredményét. A szavazatszámlálás még nem ért a végére, de bizonyos, hogy Donald Trump jóval több mint 72 millió szavazatot fog kapni. Joe Bidenre a jelenlegi állás szerint több mint 77 millióan szavaztak.

[embedded content]

A média Joe Bident hirdette ki győztesnek

Szombat délután azonban, az Associated Press vezetésével az összes amerikai és nemzetközi hírtelevízió és hírügynökség Joe Bident hirdette ki a választás győztesének. A Demokrata Párt prominensei és a celebvilág nagy része örömünnepben tört ki. Azonban Donald Trump nem ismerte el a verségét, és a republikánus politikusok túlnyomó többsége kitart amellett az álláspont mellett, hogy Joe Biden még nem tekinthető győztesnek. Szerintük Donald Trumpnak lehetősége van jogi útra terelni az ügyet, és az újraszámlálások végére kell érni, mielőtt elismerné vereségét. Lindsey Graham, Dél-Karolina republikánus szenátora és a szenátus igazságügyi bizottságának a feje ennél is határozottabb volt vasárnap reggel a FOX News hírtelevízióban, amikor úgy fogalmazott: „Trumpnak nem szabad elismernie a vereségét.”

Forrás: https://static01.nyt.com/

George W. Bush mielőbb hátat fordítana Donald Trumpnak

George W. Bush volt az első prominens republikánus politikus, aki gratulált Joe Biden győzelméhez. „Melegen gratuláltam Joe Bidennek… Bár vannak nézetkülönbségeink, tudom, hogy Joe Biden egy jó ember, és ő nyerte meg az esélyt arra, hogy vezesse és egységbe kovácsolja az országot.” – mondta a volt elnök. Azt is hozzátette, hogy az amerikai emberek biztosak lehetnek abban, hogy ez a választás alapvetően tisztességesen zajlott. Az aktív politizálástól visszavonult Bush mellett csak két – jelenleg is aktív – republikánus politikus ismerte el Trump vereségét: Mitt Romney és Lisa Murkowsky, Utah és Alaszka szenátorai.

George W. Bush volt amerikai elnök, és Mitt Romney szenátor.Forrás: https://img.washingtonpost.com/

A szenátus igazságügyi bizottságának a vezetője szerint van ok csalásra gyanakodni

Lindsay Graham republikánus szenátor és az igazságügyi bizottság elnöke szerint Pennsylvaniában halottak szavaztak, és Michigan államban egy software hiba miatt bizonyos számítógépek a republikánusokra leadott szavazatokat demokrata párti szavazatként regisztrálták. Graham tudomására jutott egy olyan ügy is, melyben pennsylvaniai postai dolgozók, egy városi postafőnök szervezésével szándékosan visszadátumoztak levélszavazatokat, hogy úgy tűnjön, azok november 3-ig már beérkeztek. Erre vonatkozóan rendelkezik egy esküvel megerősített írásos nyilatkozattal is. A szenátus igazságügyi bizottsága vizsgálni fog minden olyan csalásvádat, mely megalapozottnak tűnik. William Barr igazságügyminiszter engedélyezte az államügyészeknek, hogy a választási csalások ügyében nyomozásokat indítsanak. Erre reagálva lemondott Richard Pilger, a minisztérium választási bűncselekményekkel foglalkozó osztályának a feje.

Lindsay Graham republikánus szenátor és az igazságügyi bizottság elnöke.Forrás: https://i.insider.com/

Bírósági eljárások vannak folyamatban

Két Donald Trump által indított per már folyamatban van Pennsylvania államban. Az egyik megsemmisítené az összes levélszavazatot az államban, csalásra hivatkozva. A másik azokat a szavazatokat semmisítené meg, melyek november 3-án urnazárás után érkeztek meg az államba, mégis feldolgozásra kerültek. A Legfelsőbb Bíróság már korábban jelezte, hogy Pennsylvania utolsó pillanatban meghozott választási szabálymódosításait – melyek a fenti szavazatok megszámolását előírták – csak idő hiányában nem vizsgálta november 3-a előtt. Samuel Alito legfőbb bíró utasította Pennsylvania választási szerveit, hogy különítsék el az urnazárás után beérkezett szavazatokat arra az estre, ha a Legfelsőbb Bíróság úgy döntene, hogy érvényteleníti őket.

Samuel Alito, amerikai legfőbb bíró.Forrás: AFP/Tim Sloan

Átszervezés a Pentagonban

Donald Trump elbocsátotta a védelmi minisztert, Mark Espert. A döntését Twitteren jelentette be. Mark Esper nyíltan ellenezte a hadsereg bevetését az Egyesült Államok területén a nyári tömeges lázongások idején, és az amerikai katonák kivonását Irakból, Szíriából és Afganisztánból. Esper búcsúlevelében azt írta, hogy „az alkotmányban foglaltaknak megfelelően a hazámat szolgálom, így elfogadom a döntését, hogy leváltson”. Esper helyére az Országos Terrorelhárítási Központ korábbi igazgatója, Christopher Miller került. Esper kabinetfőnöke és a hírszerzésért felelős vezető is távoztak. A CNN (természetesen névtelen) forrásai egymásnak ellentmondva, hol azt állítják, hogy a „lefejezéseknek” ezzel vége, hol azt, hogy Trump az államtitkárokat is el fogja távolítani.

Mark Esper volt amerikai védelmi miniszter.Forrás: Getty Images/2018 Getty Images/Chip Somodevilla

Mike Pompeo nem aggódik az átmenet miatt

A külügyminiszter, Mike Pompeo újságírói kérdésre válaszolva elmondta, hogy „teljesen zökkenőmentes átmenet lesz a jelenlegi és a második Trump-kormány között”. Szerinte az amerikai Külügyminisztérium pont ugyan olyan jól fog működni január 20-a után, amikor beiktatják „az Elektori Kollégium által megválasztott személyt az elnöki hivatalba”, mint előtte.

Mike Pompeo amerikai külügyminiszter.Forrás: https://ospecials-images.forbesimg.cm/

Tényleg szavaztak halottak a választásokon

A FOX News televízió Tucker Carlson Tonight című műsorának stábja több tucat olyan esetet azonosított, ahol szerintük bizonyított tény, hogy valóban elhunytak nevében adtak le levélszavazatokat. A műsorvezető elismerte, hogy a bizonyított esetek száma még nem befolyásolja a végeredményt, de ez idővel változhat. Tucker Carlson szerint közel 2 millió regisztrált szavazó halott, 24 millió regisztráció tartalmaz valamilyen jelentős formai hibát, és közel hárommillió embert egynél több államban is regisztráltak. Mivel több állam tömegesen küldött ki levélszavazatokat az ilyen hibás regisztrációs listákon szereplő választópolgároknak, ezzel tálcán kínálták fel a visszaélés lehetőségét.

- Advertisement -
- Advertisement -

Legfrissebb a témában

ENSZ-főtitkár: Véget kell vetni a modernkori rabszolgaságnak

A modernkori rabszolgaságra hívta fel a figyelmet az ENSZ főtitkára szerdán, felszólítva a világ kormányait, a civil társadalmat és a magánszektort, tegyenek meg mindent...

Itt a MEGÚSZÓS KAJÁK 2 unboxing!

Green Kitchen A káposzta újjászületése Karácsony A brownie lelke ezesetben a...

Az ország egyetlen citromfarmján jártunk | Street Kitchen

Karácsony Fullos csokitorta banánnal megspékelve! Green Kitchen Egy tartalmasabb ebéd vagy...

„Ha túléltük a háborút, ezt a nehéz évet is túl fogjuk” – Cukrászdák és kávézók a járványban

Ez a zsemle akkor jó, ha alig bírjátok átharapni, mert tele van rántott hússal és majonézes salival! ...

Erdélyi konyhát így még nem tálaltak – megnyílt a SZÉK

A legjobb reggelik Ezzel aztán tutira jól indul majd a nap - bár kevéssé diétásan 😀 ...
- Advertisement -

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -