Array

Barcelona: Lionel Messi döntött, marad a klubnál – hivatalos – NSO – Nemzeti Sport

Ezt olvasta már?

Kiderült: a keleti vakcinák nélkül még nagyobb bajban lenne Magyarország

Eric Mamer, az Európai Bizottság egyik szóvivője régóta hiányolt grafikonokat osztott meg tegnap este a Twitterén, és azt írta, hogy ezeket bemutatták az állam-...

Csúcs után: az EU-nak ellenállóbbnak kell lennie az új kihívásokkal szemben

Az Európai Unió el akarja mélyíteni a tagállamok közötti védelmi és biztonságpolitikai együttműködést, növelni kívánja a védelmi beruházásokat, fejleszteni a védelmi és civil képességeit,...

Robbanás volt egy izraeli teherhajón az Ománi öbölben

Egyelőre ismeretlen eredetű robbanás történt egy izraeli teherhajón az Ománi-öbölben pénteken, ami újabb aggályokat vetett fel a közel-keleti tengeri hajózás biztonságát illetően. A brit haditengerészet...

Hétfő estétől kedd hajnalig ne keressen villamost a Nagykörúton

Karbantartás zajlik majd, a Combinók helyett buszok fognak közlekedni. Hétfőn 20 órától kedden hajnali 4 óráig a 4-es és a 6-os villamos helyett...

Mint ismert, Lionel Messi, az FC Barcelona ikonja nemrég bejelentette távozási szándékát klubjánál, majd az idény előtti koronavírusteszten sem jelent meg, ám most a goal.com-nak adott exkluzív interjújában úgy fogalmazott, egyelőre biztosan marad a katalán együttesnél.

Lionel Messi döntött, egyelőre marad a Barcelonánál (Fotó: AFP)


Hirdetés

„Az igazán drámai volt, amikor elmondtam a feleségemnek és a gyermekeimnek, hogy távozni szeretnék a klubtól. Mindenki sírni kezdett, a gyerekek nem akartak elmenni Barcelonából, nem akartak iskolát váltani” – kezdte a goal.com-nak adott interjúját Lionel Messi.

„Én messzebbre néztem, a célom az volt, hogy szeretnék a legmagasabb szinten versenyezni, címeket nyerni, versenyben lenni a Bajnokok Ligájában. Lehet nyerni vagy veszíteni, de mindig versenyben kell lenned. Vagy legalább ne essünk úgy szét, mint ahogy azt Rómában, Liverpoolban és Lisszabonban tettük. Mindez arra késztetett, hogy elgondolkodjak a távozáson, amelyet meg is akartam tenni.”

Az argentin klasszis elmondta, Josep Maria Bartomeu, a Barcelona elnöke hiúsította meg a tervét, azaz a sportvezető miatt nem tudott távozni a katalán klubtól.

„Azt hittem, sőt biztos voltam benne, hogy szabadon eligazolhatok, mivel az elnök korábban mindig azt mondta, hogy a idény végén eldönthetem, maradok-e vagy sem. A klubvezetők viszont azt állítják, hogy június 10-e előtt nem mondtam, hogy távozni szeretnék – annak ellenére, hogy ez a borzalmas koronavírus-járvány az egész idényt megváltoztatta, és akkor még zajlott a La Liga is. Az elnök kijelentette, hogy csak akkor távozhatok, ha valamelyik klub kifizeti a játékjogomért a szerződésemben szereplő 700 millió eurós kivásárlási árat. De ez elképzelhetetlen. Ez az oka, hogy maradok, és a Barcelonánál folytatom a pályafutásomat.”

A hatszoros aranylabdás labdarúgó elárulta, akár bíróságra is vihette volna az ügyet, ám ezt nem akarta, ezért inkább úgy döntött, hogy a következő idényben még marad a klubnál.

„Volt egy másik út, mehettünk volna a bíróságra is. De én soha nem mennék a bíróságra a Barca ellen, mert ez az a klub, amelyet szeretek, és amelyik mindent megadott nekem az érkezésem óta. Ez életem klubja, mindent itt értem el. A Barca mindent megadott nekem, én pedig mindent megtettem a klubért. Sosem jutott eszembe, hogy bíróságra menjek a Barca ellen.”

Messi az interjúban elárulta azt is, milyen szívfacsaró beszélgetéseket folytatott fiával, Thiagóval, illetve feleségével Antonela Roccuzzóval, aki felhívta a figyelmét a távozás hátrányaira is.

„Mateo még mindig kicsi, nem nagyon érti, hogy mit jelentene néhány évre valahova máshova költözni, máshol élni. Thiago már idősebb. Ha hallott valamit a tévében, akkor arra rákérdezett. Nem akartam, hogy bármit is tudjon a távozásról, arról, hogy új iskolába kellene járnia, vagy új barátokat kellene szereznie. Sírt, és azt mondta, »ne menjünk el«. Megismétlem, ezek nagyon nehéz pillanatok voltak. Ez persze teljesen érthető, velem is megtörtént, nehéz egy ilyen döntést meghozni.”

„Szeretem Barcelonát, és sosem fogok ennél jobb helyet találni. Ennek ellenére jogom van dönteni, ezért is kerestem új célokat és új kihívásokat. Holnap pedig visszamehetek, mert itt, Barcelonában mindenem megvan. A fiaim, a családom, itt nőttek fel és innen származnak. Nem volt semmi baj azzal, hogy el akartam menni. Szükségem volt rá, a klubnak is szüksége volt rá – ez mindenkinek jót tett.”

Ezzel eldőlt, hogy Lionel Messi egyelőre nem távozik a Barcelonától, és a nemrég kinevezett vezetőedző, Ronald Koeman irányítása alatt megkezdi a felkészülést a katalán együttesnél. Továbbá ezzel az is biztosnak látszik, hogy a 33 éves argentin támadó kitölti a 2021 nyaráig szóló szerződését a Barcánál.

- Advertisement -
- Advertisement -

Legfrissebb a témában

Hatásos a brit oltási kampány: tovább lassul a járvány

A nagy-britanniai koronavírus-járvány terjedésének további jelentős lassulását mutatják a pénteken közzétett új mérőszámok. A brit statisztikai hivatal (ONS) széleskörű lakossági próbaszűrésekre alapuló becslése szerint Angliában...

Egy fiatal pár megnyitotta Budapest egyik legjobb kínai éttermét, főszerepben a töltött batyuval

Levesek és főzelékek Csirkepöri bő lére eresztve 😉 Fantasztikus desszertek A...

Világörökséggé nyilváníttatná a bagettet Franciaország | Street Kitchen

A pogácsa mindig nyerő! A kókuszcsók egyáltalán nem macerás édesség Pár éve...

Kajamekka a Normafán – már most is látogatható a Normafa Grill Terrace | Street Kitchen

Brutális fogások A hús szaftosan puha, a hagyma pedig ropogóóóóós French toast, ahogyan...

Normafa Grill Terrace – kajamekka a Normafán | Street Kitchen

Brutális fogások A hús szaftosan puha, a hagyma pedig ropogóóóóós French toast, ahogyan...
- Advertisement -

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -