Barátai segítségével hozatják haza az Angliában meggyilkolt magyar tanárnő testét

Ezt olvasta már?

A Bradfordban tanuló fiatal tanárnő épp tanártársával volt otthon, amikor váratlanul késsel támadt rájuk egy lengyel egyetemista, Zbigniew S. A férfi Borit halálra késelte, míg barátnőjének súlyos sérülést okozott. A történtek sokkolták a környékbelieket, a kedves, vallásos lányt mindenki szerette. Egyetemi társai egy megható szertartással készültek Bori emlékére, aki két héttel héttel a halála után kapta volna kézhez diplomáját. A gyilkos azóta mindent beismert, életfogytiglan büntetés várhat rá.

 A gyászoló diákok a diplomaosztó után Boriról emlékeztek meg. Büszkék vagyunk arra, hogy Bori velünk tanult. Szomorúak vagyunk, hogy már nincs velünk, sugárzott belőle az életöröm, a mások iránti törődés, és szenvedélye volt a gyerekekkel való foglalkozás – mondták a diplomaosztón.

Ma kellett volna, hogy vegye a diplomáját. Mi most ezt az alkalmat ezért arra használjuk, hogy megünnepeljük az ő életét – tették hozzá.

A bradfordi egyetem épületeForrás: wikipedia / Chemical Engineer

Hogy mennyire szerették, és tisztelték a lányt, az is mutatja, hogy 

diáktársai, barátai és kollégái halála után adománygyűjtésbe kezdtek, hogy testét Magyarországra hozathassa a családja.

Néhány napon belül összegyűlt az erre szánt összeg, sőt, annál is több, így amellett, hogy a lány testét hazahozatták, a megmaradt pénzből egyhátrányos helyzetű gyerekekket támogató alapítványt hoztak létre, ugyanis ez volt Bori nagy álma.

A lány gyilkosát időközben bíróság elé állították, melynek során

a férfi mindent beismert, ám szörnyű tettének okát még mindig nem árulta el.

A bíró közölte, hogy bár készítettek pszichológiai vizsgálatot, ennek eredménye nem befolyásolja a büntetést, így akár életfogytiglani börtöt is kaphat. A végső ítélethirdetés májusban lesz – írja a Bors a Mirror cikke alapján.

Ahogyan korábban megírtuk, A 24 éves, budapesti fiatal pedagógus holttestét a saját lakásában találták meg, miután brutálisan megkéselte egy 23 éves lengyel egyetemista, S. Zbigniew.

A lakáson egy másik, 21 éves fiatalt is találtak, súlyos, szúrt sérülésekkel. A magyar lány ismerősei azóta sem tértek magukhoz, a mélyen vallásos lányt ugyanis mindenki rajongásig szerette.

Legfrissebb a témában

Még több hasonló cikk a témában