Baj van: az orvosai szerint aggasztó II. Erzsébet állapota

Ezt olvasta már?

Orvosi felügyelet alatt áll II. Erzsébet királynő, miután orvosai aggasztónak találták egészségi állapotát – közölte csütörtökön a Buckingham-palota. A 96 esztendős brit uralkodó londoni hivatalának szóvivője a rövid tájékoztatásban közölte azt is, hogy értesítették a királynő közvetlen hozzátartozóit a fejleményről.

A királynő, aki több mint 70 éve, 1952 februárjában – édesapja, VI. György király halála után – lépett az Egyesült Királyság trónjára, jelenleg nyári rezidenciáján, a skóciai Balmoral kastélyában tartózkodik.
A Clarence House, Károly trónörökös londoni hivatala közölte, hogy a walesi herceg és felesége, Kamilla cornwalli hercegnő elindult Balmoralba.

Ugyancsak a skóciai rezidenciára indult Vilmos cambridge-i herceg, Károly herceg elsőszülött fia, aki édesapja után majdan szintén az Egyesült Királyság uralkodója lesz.

Liz Truss miniszterelnök azt mondta, hogy „az egész országot” „mélyen érintette” a hír. „Gondolataim – és az emberek gondolatai az egész Egyesült Királyságban – Őfelségével, a királynővel és családjával vannak ezekben az időkben” – tette hozzá.

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában