Array

Azért vonta vissza a miniszter Djokovic vízumát, hogy az oltásellenesek érezzék a szigort – hvg.hu

Ezt olvasta már?

Úgy felbátorodnának az oltásellenesek Novak Djokovic Ausztráliába engedése miatt, hogy már az jelentene egészségügyi kockázatot – így indokolta az ausztrál bevándorlásügyi miniszter a teniszező vízumának visszavonását.

Felerősítené az oltásellenes nézeteket az, ha Novak Djokovic a szabályszegése ellenére Ausztráliában maradna, ez pedig közegészségügyi kockázatot jelentene – ezzel az indoklással vonta vissza Alex Hawke bevándorlásügyi miniszter a szerb teniszező vízumát.

Az újabb részletek azért váltak ismertté, mert Djokovic ügyvédei fellebeztek a döntés ellen, a vasárnapi bírósági ítélet előtt pedig nyilvánosak lettek az üggyel kapcsolatos dokumentumok. Az már korábban kiderült, hogy Djokovic vízumkérelmében nem írtak igazat, amikor azt állították, hogy a teniszező nem utazott sehova az Ausztráliába belépése előtti két hétben. Sok ausztrál felháborodott amiatt is, mert pozitív Covid-teszt birtokában is programokon vett részt, de mivel ez nem Ausztráliában történt, csak emiatt nem büntethetik, a hamisan kitöltött vízumkérelem miatt viszont igen.

Hawke azt írta: mivel Djokovic a papírjai szerint nemrég volt covidos, a környezetében tartózkodókra elhanyagolható egészségügyi kockázatot jelent. Azonban ha beengednék az után is az országba, hogy megpróbálta kijátszani a szabályokat, akkor az oltásellenesek felbátorodnának, tüntetéseket szervezhetnének, ami pedig már egészségügyi kockázatnak minősülne. Djokovic ügyvédei épp ebbe próbálnak kapaszkodni a The Guardian szerint: azzal fognak érvelni a tárgyaláson, hogy a miniszter nem támasztja alá az állítását tényekkel, ráadásul ha nem engednék be a teniszezőt az országba, akkor is lehetnének tüntetések.

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában