Az ukránok nem hajlandóak tárgyalni, Brüsszel újabb szankciókat akar

Ezt olvasta már?

Moldova figyelmeztette polgárait, hogy készüljenek fel a kemény télre, mivel „akut” energiaválsággal néznek szembe. Párizsban mintegy 50 ország és intézmény találkozott, hogy az Ukrajna és Románia közé ékelődő Moldovának nyújtható segítségről tárgyaljanak, mivel egyre nagyobb a félelem, hogy az orosz-ukrán konfliktus tovább destabilizálhatja az országot. A nagy menekültáradat mellett potenciális biztonsági fenyegetést is jelent az ukrajnai háború.

Maia Sandu elnök azt mondta: „Ez a háború veszélyezteti az áram- és gázellátást. Nem vagyunk biztosak abban, hogy találunk elegendő energiahordozót otthonaink fűtésére és világítására, és ha találnánk is, az árak megfizethetetlenek számunkra. Ez veszélyeztetheti a társadalmi békénket és biztonságunkat. Tudom, hogy Európában mindenki nagyon magas árat fizet az energiáért, de ugyanezek az árak sokkal rombolóbb hatással vannak országunkra és népünkre.”

Sandu szerint Moldova demokráciáját támadják az oroszok által támogatott bűnözői csoportok, akik heti tüntetéseket szerveznek a lemondását követelve.

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában