Az ukrán elnök arra számít, hogy a magyar baloldal fegyvert fog szállítani Ukrajnába és elzárják a gázcsapot

Ezt olvasta már?

Minden jel arra utal, hogy Volodimir Zelenszkij arra számít, hogy a baloldal esetleges választási győzelme esetén fegyvert és katonákat küldene Ukrajnába. Legutóbb erre tett célzást az ukrán elnök egy videónyilatkozatában.

Mint korábban arról beszámoltunk, a baloldal és Márki-Zay Péter háttértárgyalásokat folytat Ukrajnával. Mindez veszélyes kockázatot rejt magában hazánk békéjére és biztonságára nézve, ugyanis bármiféle ilyen jellegű tárgyalás kiemelt kockázatot hordoz magában.

Volodimir ZelenszkijForrás: AFP/Handout/Ukrainian presidential press service

Az ukrán elnök legutóbbi nyilatkozata eléggé militáns és tökéletesen illeszkedik a háttéregyeztetésekbe; Zelenszkij mindenképp fegyvert és katonákat szeretne Ukrajnába, nemcsak Magyarországról, hanem egész Európából is. Az elnök egész egyszerűen a béke és a semlegesség mellett kiálló országokat orosz pártinak bélyegzi meg, és véleménye szerint véget kell vetni Budapest kifogásainak, ami tulajdonképpen a nemzeti érdekeink figyelembe vétele:

„Nem lehetnek orosz csápok Európában, amelyek belülről feszítik az Uniót, és még most is segíteni próbálják Oroszországot, hogy a lehető legtöbb pénzt keresse. Mindenki pontosan tudja, az EU-ban ki áll szemben az emberiességgel és a józan ésszel, ki az, aki semmit sem tesz Ukrajna békéjéért. Ennek véget kell vetni, Európa pedig nem hallgathatja tovább Budapest kifogásait.”

Az ukrán elnök fenti szavai arra engednek következtetni, hogy Kijev fegyvereket és kiterjesztett szankciókat szeretne, ami úgy valósulhatna meg, hogy ha Budapesten más kormányt választanának. Ez egy egyértelmű célzás arra, hogy a  hazai baloldal fegyvereket szállítana Ukrajnának, kockáztatva országunk biztonságát, és elzárnák a gázcsapot, ami beláthatatlan, katasztrofális következményekkel járna a nemzetgazdaságra nézve.

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában