Az új király fontos bejelentést tett Vilmos hercegről és üzent Harrynek és feleségének

Ezt olvasta már?

Az értékeink állandóak maradtak, és állandónak kell maradniuk. A monarchia szerepe és kötelességei is megmaradnak, csakúgy, mint az uralkodónak az anglikán egyházzal – az egyházzal, amelyben saját hitem oly mélyen gyökerezik – szembeni különleges kapcsolata és felelőssége – mondta III. Károly első uralkodói beszédében, amelyben bejelentette, hogy a trónörökös Vilmos herceg a hagyományoknak megfelelően walesi herceg lesz – ez nem volt korábban egyértelmű, voltak olyan találgatások, hogy Vilmos trónörökösként is megtartja jelenlegi hercegi rangját. És üzent kisebbik fiának, Harrynek és feleségének, Meghannek is.

Szeretett édesanyám példaképe volt az egész családnak – mondta III. Károly. Mélyen gyászoljuk halálában – tette hozzá. De hálásak is vagyunk azért a 70 évért, amíg szolgálta népét. A király szerint II. Erzsébet egy „jól leélt életet” hagyott maga után. 

Családom minden tagja tanúsíthatja, hogy ezeket a tulajdonságokat melegséggel, humorral és azzal a csalhatatlan képességgel ötvözte, hogy mindig a legjobbat látta az emberekben – mondta az új uralkodó. 

Édesanyjának a király annyit üzent, mielőtt csatlakozna néhai édesapjához, hogy köszöni a szeretetét, odaadását a maga, valamint édesanyja alattvalói nevében is, és azt kívánja, hogy az angyalok karától kísérve nyugodjon békében.

Amikor trónra került, a nemzet a második világháború következményeivel küzdött. Azóta országunk sok kultúrának és vallásnak lett az otthona. A kötelességünk és a monarchia szerepe változatlan maradt.

Hittől, értékrendtől függetlenül Károly ígéretet tett alattvalóinak, hogy szolgálni fogja őket. Az élete persze megváltozik – ismerte el. Fel kell adnia eddigi jótékonysági tevékenységeit és másokra kell bíznia azokat.

Az értékeink állandóak maradtak, és állandónak kell maradniuk. A monarchia szerepe és kötelességei is megmaradnak, csakúgy, mint az uralkodónak az anglikán egyházzal – az egyházzal, amelyben saját hitem oly mélyen gyökerezik – szembeni különleges kapcsolata és felelőssége – mondta.

Kamillát királynévá fogják koronázni, továbbá a király bejelentette, hogy Vilmos lesz az örököse, így ő és felesége, Katalin megkapják a trónörökösök hagyományos címét, a walesi herceg és hercegné titulust. Ezzel kapcsolatban korábban találgatások voltak. Károly szeretetéről biztosította ezen felül Harryt és Meghant is.

Legfrissebb a témában

Még több hasonló cikk a témában