Az olasz kormány tehetetlensége ellen tüntettek Rómában

Ezt olvasta már?

Kancellárjelölt-állítás: lekéste a saját maga által kitűzött határidőt a CDU és a CSU

Nem sikerült az önként vállalt határidőre, vasárnapra kiválasztani Németországban a Kereszténydemokrata Unió (CDU) és a testvérpárt Keresztényszociális Unió (CSU) közös kancellárjelöltjét. A feladatot Armin...

Több embert agyonlőtt egy fegyveres Wisconsinban – videó

Három embert agyonlőtt, két másikat pedig megsebesített egy fegyveres férfi Wisconsin államban, az Egyesült Államokban, a helyi seriff vasárnap segítséget kért a szökésben lévő...

Egy szerb vizsgálat szerint minden vakcina hatékony

Koronavírus – a második év Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő...

A hagyományoktól eltérő volt Fülöp herceg temetése, kibékült Harry és Vilmos herceg

A gyászszertartás több tekintetben is szakított a hagyományokkal. Fülöp hercegnek teljes körű állami temetés járt volna, de ő maga halála előtt többször is kijelentette,...

Az olasz kormány szigorítást tervez többek között Milánó és Nápoly lezárásával, valamint a tartományok közötti mozgás leállításával. Az olasz fővárosban több tüntetést tartottak szombat este.

A korlátozásoktól sújtott szektorok képviselői a belvárosi Campo de’ Fiori piacterén rendeztek demonstrációt.

A jobboldali megmozdulás résztvevői zöld, fehér, piros szájmaszkot viselve a kormány lemondását követelték.

A tiltakozók egy csoportját, amely a rendőrökkel való összecsapást kereste, kiszorították a térről. A demonstrálók közül sokan a rendőrökkel szemben magasba emelték a kezüket, és az olasz himnuszt énekelték. Többen megsérültek.

Azért tiltakozom, mert hat hónapja nem dolgozom” – mondta egy férfi az MTI-nek.

Egy étteremtulajdonos szerint a folyamatos szigorítások semmire sem jók, csak a Conte-kormány tehetetlenségét mutatják”.Az esti órákban mintegy ezer fiatal vonult fel “ha bezártok, adjatok pénzt” transzparenssel. A gazdasági minisztérium, majd az egyetem előtt jövedelmet, otthont, oktatást, egészségvédelmet követeltek. A vörös zászlókat lengető fiatalok is többször összeütköztek a rohamrendőrökkel. Péntek éjszaka Firenze vált utcai csatatérré zavargások miatt, több mint húsz tüntetőt vettek őrizetbe.

Egy nap alatt 31 758 új fertőzöttet regisztráltak, miután pénteken a betegek napi száma először túllépte a harmincezres küszöböt. A vírustesztek száma már meghaladja a napi kétszázezret. Kétszázkilencvenhét beteg halt meg a korábbi százkilencvenkilenc után. Az aktív fertőzöttek száma túllépte a háromszázötvenezret, kórházban majdnem tizennyolcezren vannak, 1843 beteg intenzív osztályon. A legtöbb fertőzöttet, majdnem kilencezret egy nap alatt Lombardiában regisztráltak, közel négyezret Milánóban és térségében.

Róma, 2020. június 13. Zászlókkal tüntető emberek a római Villa Doria Pamphilj előtt 2020. június 13-án, miközben Giuseppe Conte olasz miniszterelnök videokonferencia keretében egyezteti az Európai Unió vezetőivel, az olasz gazdasági ágazatok és társadalmi osztályok képviselőivel a koronavírus-járvány utáni gazdasági talpra álláshoz szükséges döntéseket az épületben 2020. június 12-én. MTI/EPA/ANSA/Riccardo AntimianiForrás: MTI/EPA/ANSA/Riccardo Antimiani

Sajtóértesülések szerint a kormány újabb, területi szigorításokra készül: a tervek között szerepel Milánó és Nápoly lezárása a kórházak telítettsége miatt, ezenkívül a tartományok közötti mozgás leállítása, az üzletek nyitva tartásának korlátozása, valamint a gimnáziumok után a távoktatásra való visszaállás az általános iskolák nyolcadik osztályában is.

Giuseppe Conte kormányfő szombaton az egészségügyi operatív törzs, a tartományok és a pártok vezetőivel egyeztetett. A bejelentések hétfőig várhatók.

A felmérések szerint Conte népszerűsége az utóbbi egy hónapban hét százalékponttal 58 százalékra süllyedt, miközben a tavaszi járványintézkedések idején hetven százalék felett volt. A kormány támogatottsága 62 százalékról 55-re csökkent szeptembertől.

A Matteo Salvini vezette jobbközép koalíció – a Liga, az Olasz Testvérek (FdI) és a Hajrá Olaszország (FI) pártja – közleményben hangsúlyozta, hogy a kormány nem készült fel a járvány előre várható újabb hullámára, és a későn meghozott döntések “rohamosan romló” járványhelyzetet teremtettek.

A jobbközép kiemelte, hogy Olaszország érdekében készen áll a kormánnyal való együttműködésre. Antonio Tajani, a FI alelnöke egy vélte, mindent meg kell tenni, hogy elkerüljék az ország leállítását. Giorgia Meloni, a FdI elnöke nemzeti összefogást sürgetett, valamint tavaszra előrehozott választásokat. Meloni közösségi oldalán azt írta, Giuseppe Conte nézzen ki néha a kormánypalota ablakán, hogy lássa, hogyan kényszerítették térdre az olaszokat a kormány szigorításai.

- Advertisement -
- Advertisement -

Legfrissebb a témában

Hárman meghaltak egy lövöldözésben Austinban

Hárman meghaltak egy lövöldözésben vasárnap az egyesült államokbeli Texas állam fővárosában, Austinban. Egyelőre sérültekről nem érkezett jelentés. A helyszínre érkeztek a tűzoltók, a rendőrség és...

Rózsaszínben akarod látni a világot? Irány a Samantha!

Mentes nasik Kicsit fitt, kicsit alternatív recept: tojás-, cukor- és tejmentes Az almás...

Jövő héten nyitnak a teraszok, így készülnek a vendéglátósok

Az almás pitét mindenki szereti Tésztapolc A tésztaételeket mindenki szereti ...

Raktárból francia pékség – teszteltük a Petit Tourage Pâtisserie-t

Ezt BÁRKI meg tudja csinálni! Húst hússal Kiadós kaja, amiért nem kell Csehországig...

Több száz hamburgert osztanak szét a mentősök között | Street Kitchen

Igazi ízbomba, és még diétás is! Húst hússal Nyisd meg otthon a saját...
- Advertisement -

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -