Az Európai Bizottság alelnöke csúnyát mondott Orbán Viktorról, Varga Judit szerint ezért le kellene mondania

Ezt olvasta már?

Rendkívüli hírlevél

Amit azonnal tudni kell

Varga Judit igazságügyi miniszter szerint Vera Jourová, az Európai Bizottság alelnöke megsértette Magyarországot és annak összes polgárát, amikor a Spiegelnek adott interjújában azt mondta, Orbán Viktor beteg demokráciát épít. A miniszter úgy látja, ez nyílt támadás Magyarország ellen, ami összeegyeztethetetlen az európai értékekkel, ezért Jourovának azonnali hatállyal le kellene mondani a posztjáról. 

Az Európai Bizottság értékekért és átláthatóságért felelős biztosa a Spiegelnek egy közepes szóviccel jellemezte Orbán politikáját: a cseh liberális politikus azt mondta, Orbán szeret arról beszélni, hogy illiberális demokráciát épít Magyarországon, de ez szerinte nem illiberal democracy, csak „ill democracy”, vagyis beteg demokrácia. 

Jourová már korábban is kritizálta az Orbán-kormányt, aggodalmát fejezte ki a felhatalmazási törvény miatt, fake news-nak nevezte az egyik nemzeti konzultáció EU-val kapcsolatos állításait és szolidaritásáról biztosította az Index azóta csoportosan felmondott dolgozóit. 

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.


Megnézem

Kapcsolódó

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában