Az életéért küzd az Amszterdamban meglőtt bűnügyi újságíró

Ezt olvasta már?

A holland NOS értesülései szerint kedd este az utcán lőttek rá Peter R de Vries holland bűnügyi újságíróra Amszterdamban, kritikus állapotban szállították kórházba.

A BBC arról számolt be, hogy a szemtanúk szerint legalább ötször lőttek rá az egyik legismertebb holland bűnügyi újságíróra. Peter R de Vries korábban rendőrségi védelem alatt állt, mivel munkája miatt számtalanszor kapott halálos fenyegetéseket.

Femke Halsema, Amszterdam polgármestere kegyetlen és szívtelen jelzőkkel illette a támadást és elmondta, hogy az újságíró kritikus állapotban van, jelenleg az életéért küzdenek az orvosok.

A rendőrség tájékoztatása szerint az ügy kapcsán már három embert letartóztattak. Közülük kettőt az egyik autópályán kaptak el a rendőrök, az eddigi hírek szerint pedig az elkövető is köztük van. A rendőrség arra kéri a szemtanúkat, hogy jelentkezzenek, azonban ne osszák meg a bűncselekményről készült felvételeket a közösségi médiában.

Az esetet követően Ferd Grapperhaus holland igazságügyi miniszter de Vries-t lenyűgöző harcosnak és nagyszerű újságírónak nevezte.

A 64 éves De Vries gyakran szerepelt a televízióban és riporterként számos nagyszabású bűncselekményről tudósított, köztük Freddy Heineken 1983-as elrablásáról is. Az elkövető Willem Holleeder – akit életfogytiglani börtönbüntetésre ítéltek 2019-ben öt gyilkosságban való részvétel miatt – később többször is megfenyegette De Vries-t, de jelenleg még nem lehet tudni, hogy a két esetnek köze van-e egymáshoz.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Legfrissebb a témában

- Advertisement -spot_img

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -spot_img