Az Egyesült Királyság szigorúbban fog fellépni az illegális migránsokkal szemben

Ezt olvasta már?

Priti Patel brit belügyminiszter új terveket jelentett be, amelynek értelmében véget vetnének a „menekült börzének”, és szigorúbban lépnének fel az illegális migránsokkal és az emberkerekedőkkel szemben – írta a Daily Mail.

A brit belügyminiszter új hatásköröket biztosítana a brit határőrség számára, amelynek az értelmében visszafordíthatnák az illegális migránsok hajóit.   

Az új tervezet értelmében sokkal szigorúbban kívánnak fellépni az illegális migránsokkal szemben Nagy Britanniában.Forrás:AP

Ezzel a tervezettel szeretnék enyhíteni a La Manche csatornán kialakult áldatlan állapotokat, és teljesen „fel szeretnék rázni” a brit menekültügyi rendszert. Az új tervezet értelmében jelentősen csökken azoknak a migránsoknak a jogai, akik illegálisan érkeznek az országba. A tervezet a csempészbandák ellen is irányul, jelentősen szigorodnának a büntetési tételek.

Az Egyesült Királyság határőrségét új hatáskörökkel ruháznák fel annak érdekében, hogy megállítsák és átirányítsák az illegális migránsok hajóit az Egyesült Királyság felségvizein kívülre, amennyiben sikerül megállapodni erről a francia hatóságokkal. A határőrség új jogosítványai szerint a jövőben lefoglalhatják az illegális migránsok hajóit és kényszeríthetik őket a lélekvesztők elhagyására.

Azok a migránsok ellen, akik illegálisan lépnek be az Egyesült Királyság területére büntetőjogi eljárás indulhat, és akár 4 év börtönt is kaphatnak. Az új kétszintű rendszer eredményeként az illegálisan érkezők jogai jelentősen csorbulnának. Még abban az esetben is, hogy ha esetleg megalapozott a menedékjog, akkor is csak időszakos, legfeljebb 30 hónapos tartózkodást biztosít az új rendszer az illegálisan érkezők számára. A legtöbb szociális juttatás igénybevételétől eltiltják az illegálisan érkezőket és korlátoznák a családegyesítési lehetőségeket. A brit belügyminisztérium a reménytelen bevándorlási kérelmeket benyújtó ügyvédekre terhelné ezentúl az eljárási költségeket. 

Továbbá arról is tárgyalások zajlanak, hogy dán és ausztrál jogszabályhoz hasonlóan a menedékkérők egy más ország területén várják meg a menedékkérelmük elbírálását. 
Azt követően merült fel a menekültügyi rendszer reformja, hogy a határőrség vasárnap 221 illegális migránst fogott el, akik kis csónakokon próbálták megközelíteni a szigetországot. Idén eddig 6600 illegális migránst tartoztattak fel a lélekvesztőkön, míg tavaly rekordszámú, 8400 fő próbált meg illegálisan csónakokkal Franciaországból az Egyesült Királyságba jutni.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Legfrissebb a témában

- Advertisement -spot_img

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -spot_img