Az Alapjogokért Központ részvételével tanácskoztak az illegális migráció megállításáról az európai konzervatívok

Ezt olvasta már?

A hétvégén Farkas Vajk, az Alapjogokért Központ vezető elemzője részt vett egy konferencián Spanyolországban, melyen az illegális migráció veszélyeiről, lehetséges megoldásairól tanácskoztak. November 5. és 6. között az európai konzervatív pártcsalád, az ECR és a spanyol jobboldali VOX rendezett konferenciát – írja közleményében az Alapjogokért Központ.

Drasztikusan növekszik a Spanyolországba illegálisan érkező migránsok száma. 

Migránsok másznak át a spanyol határon lévő kerítésen.Forrás: NurPhoto/Laura Tárraga Garrido/NurPhoto/Laura Tárraga Garrido

Idén eddig közel 28.700, főleg a Magreb-térségből érkező migráns jutott be illegálisan Spanyolországon keresztül az Európai Unióba.

November 5. és 6. között az európai konzervatív pártcsalád, az ECR és a spanyol jobboldali VOX rendezett konferenciát, amelyen spanyol politikai szereplők, európai parlamenti képviselők, újságírók, iszlám és migráció szakértők, filozófusok, illetve elemzők, többek között az Alapjogokért Központ vezető elemzője, Farkas Vajk is arra keresték a választ, hogyan számolható fel az egyre nagyobb méreteket öltő migrációs krízis.

A vezető elemző elmondta, a külső határok védelme valamennyi európai közös érdeke, anélkül nem biztosítható az európaiak biztonsága.

Farkas Vajk, az Alapjogokért központ vezető elemzőjeForrás: Facebook

Farkas hozzátette, Magyarország a határzár építésével meg tudta állítani az illegális migránsok érkezését, és bebizonyította, hogy az illegális migráció beszüntethető. A szolidaritás nem az illegálisan érkezők beengedését jelenti, hanem azt, ha Európa helyben segít.

A résztvevők élesen kritizálták azokat a baloldali törekvéseket, amelyek a migrációt alapvető jogként akarják definiálni, és egyetértettek abban, hogy mindent meg kell tenni az illegális migráció, valamint a baloldal európai lakosságcserét és az európai életformát lerombolni célzó törekvéseinek megállítására.

A konferencia több előadója is elmondta, a migráció nem megoldás a demográfiai problémákra, végeredményben pedig megállapították, hogy a magyar családpolitika az, amely hosszútávú választ adhat a népességfogyásra.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Legfrissebb a témában

- Advertisement -spot_img

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -spot_img