Amnesztiát követelnek a migránsoknak Párizsban a terrortámadás után

Ezt olvasta már?

Több ezren vonultak Párizs utcáira, hogy amnesztiát követeljenek a bevándorlóknak. A tüntetés egy nappal a brutális terrortámadás után történt, mely során egy migráns lefejezett egy tanárt -írja a V4NA.

A „papír nélküli” migránsokért vonultak fel Párizs utcáin az aktivisták, egy nappal a brutális terrortámadás után.

Szombaton több ezer fős felvonulás kezdődött a francia főváros utcáin „Szolidaritás Menete” címmel. A szervezők azzal a céllal hirdették meg az eseményt, hogy támogassák az illegális bevándorlókat és elérjék, hogy a kormány a befogadóhelyek helyett saját lakhatást biztosítson számukra. A tüntetés arra is felhívta a figyelmet, hogy a papír nélkül az országba érkező illegális bevándorlók nehezebben találnak munkát és hamis igazolványokkal tudnak csak alkalmi munkákat vállalni.

Az országban komoly problémát jelent a bevándorlás kezelése, ezért a francia kormány szeptemberben arra kérte a prefektusokat, hogy gyorsítsák fel az integrációt, hiszen, ahogy a Le Figaro is rámutat, becslések szerint 300 és 600 ezer között mozog az országban élő illegális migránsok száma.

A tüntetés azért váltott ki vegyes érzelmeket sokakban továbbá, mert egyrészt a koronavírus-járvány második hullámának közepén került rá sor, figyelmen kívül hagyva a szabályozásokat, másrészt egy nappal azután rendezték meg, hogy egy csecsen bevándorló brutálisan lefejezett egy párizsi tanárt. Az esetet később iszlamista terrortámadásnak minősítették, melynek kiváltóoka az volt, hogy a tanár „szólásszabadságról” tanított a diákjainak, mely során felhozta a Charlie Hebdo elleni szintén iszlamista terrortámadást.

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában