Ambiciózus klímarendeletet szavazott meg az EP, nagy többséggel

Ezt olvasta már?

LMP: Kósa Lajos vesztegetési pénzt kaphatott a “csengeri örököstől”

Komoly korrupciógyanús ügyről lehet beszélni Csárdi Antal szerint. Az LMP frakcióvezető-helyettese ezt a birtokába került vallomás alapján mondja. Az ügyben Pintér Sándorhoz fordul. ...

Nagy változás jön a folyószámláknál

Folyamatosan bővíti az úgynevezett fogyasztóbarát pénzügyi termékek palettáját a Magyar Nemzeti Bank. A fogyasztóbarát jelzés kiszámíthatóságot, biztonságot, egyszerű igénylést és kedvező árazást ígér. Elsőként...

Hongkongba megérkezett a Pfizer/BioNTech első szállítmánya

Megérkezett szombaton Németországból Hongkongba a Pfizer/BioNTech koronavírus-megbetegedés elleni oltóanyaga. A helyi kormányzat közlése szerint 585 ezer adag érkezett az amerikai gyógyszergyártó és a német biotechnológiai...

Szerbiában szigorítottak az intézkedéseken

Rövidített munkaidővel, 14 óráig tarthatnak nyitva a vendéglátóhelyek és a bevásárlóközpontok a hétvégén Szerbiában a koronavírus-járvány miatt - a járvány kezelésével megbízott válságstáb döntése...

A brüsszeli testület 392 szavazattal, 161 ellenszavazattal és 142 tartózkodás mellett fogadta el a határozatot, amelynek célja, hogy jogilag kötelezővé tegye azt a törekvést, hogy az EU 2050-ig éghajlatsemlegessé váljon.

Az eredeti tervben 40 százalékos csökkentés szerepelt, azonban az Európai Bizottság a rendelet módosítására vonatkozó indítványban már 55 százalékot javasolt. Ezt azonban, az uniós parlamenti képviselők tovább emelték 60 százalékra, mivel véleményük szerint, ez az arány tudja csak biztosítani, hogy az EU jó úton haladjon a 2050-re kitűzött klímasemlegesség felé.

Amint a szakpolitikai területért felelős tagállami minisztereket tömörítő tanácsban megszületik a közös álláspont, az EP készen áll arra, hogy megkezdje a tárgyalásokat a tagországokkal.

Az EU vezetői a jövő heti csúcstalálkozójukon a klímacélokkal kapcsolatban is egyeztetést folytatnak.

A szavazást megelőző vitában Rónai Sándor, a DK uniós parlamenti képviselője úgy fogalmazott, hogy a kitűzött célokban nem lehet engedményeket tenni, mert csak azok által lehet kézzelfogható eredményeket elérni.

“Ahhoz, hogy 10-20 év múlva konkrét eredményeket érjünk el, kőkeményen számon kell kérni a tagállamokon is az intézkedéseket” – tette hozzá.

Tóth Edina (Fidesz) “a hatékony klímavédelemre helyezné a hangsúlyt az irreális előírások helyett”. Véleménye szerint az áterőltetett előírások óriási kiadásokkal járnak, és hatalmas terheket rónak a magyar családokra és gazdaságra.

“Mindent meg fogunk tenni, hogy továbbra is alacsonyan tartsuk a magyar családok rezsikiadásait, hiszen a hazai rezsiköltségek Európában a legalacsonyabbak között vannak”

– hangsúlyozta. Hozzátette: Magyarország a klímaváltozás elleni küzdelemben mindig a kiemelkedő teljesítményt nyújtó tagállamok között volt, kellően nagyratörő, ugyanakkor megvalósítható célkitűzésekkel.

“A nemzetgazdaságok növekedését gátló, irreális baloldali elképzelések helyett környezet- és emberbarát klímavédelmi intézkedésekre van szükség” – húzta alá a képviselő.

Nyitókép: Pixabay

- Advertisement -
- Advertisement -

Legfrissebb a témában

A börtönben halt meg John Gotti testvére

Nyolcvanegy éves korában egy észak-karolinai börtönkórházban meghalt Peter Gotti, az egykor nagy hatalmú New York-i maffiacsalád, a Gambinók főnöke. A hírt egy Gotti ügyét ismerő,...

Gödöllőn nyitott új egységet a Paletta, főszerepben a fánk és a taco

Megúszós sütik Krémes finomság, ha gyors édességre vágytok Brutális fogások Jobb,...

Egy fiatal pár megnyitotta Budapest egyik legjobb kínai éttermét, főszerepben a töltött batyuval

Levesek és főzelékek Csirkepöri bő lére eresztve 😉 Fantasztikus desszertek A...

Világörökséggé nyilváníttatná a bagettet Franciaország | Street Kitchen

A pogácsa mindig nyerő! A kókuszcsók egyáltalán nem macerás édesség Pár éve...

Kajamekka a Normafán – már most is látogatható a Normafa Grill Terrace | Street Kitchen

Brutális fogások A hús szaftosan puha, a hagyma pedig ropogóóóóós French toast, ahogyan...
- Advertisement -

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -