Array

Alonso először szerepelt nyilvánosan kerékpáros balesete óta – Origo

Ezt olvasta már?

Fernando Alonso videóüzenetben jelentkezett be egy nappal csapata idei autójának bemutatója előtt és megmutatta, hogy állkapocstörése mennyire akadályozza a beszédben.

Február 11-i kerékpáros balesete óta nem állt a nyilvánosság elé, mindössze néhány fotót osztott meg magáról a közösségi médiában a Forma-1-be az idei szezonban visszatérő Fernando Alonso. A kétszeres világbajnok az Alpine Paul Ricardon a 2018-as autóval tartott tesztjén sem vett részt, és a csapat holnapi autóbemutatóján sem lesz jelen, ami miatt sokan azt feltételezték, hogy még nincs olyan állapotban, hogy nyilvánosan megszólaljon. Ő azonban most rácáfolt erre.

Alonso jól halad a felépüléssel, a bahreini teszten már minden bizonnyal ott leszForrás: XPB / James Moy Photography Ltd.

Noha Flavio Briatore, Alonso korábbi főnöke és bizalmasa nemrég kijelentette, hogy barátjának semmi gondja nincs a beszéddel, eddig erre bizonyíték nem volt. Egészen mostanáig. A spanyol pilóta az Alpine 2021-es autójának bemutatója előtt videóüzenetben köszönt be.

„Üdvözlök mindenkit. Amint tudjátok, nem tudok majd ott lenni a csapatbemutatón kedden az Egyesült Királyságban, mivel a jelenlegi korlátozások miatt egy kissé nehézkes utazni Svájc és Anglia között, de én is követni fogom virtuálisan az eseményeket, mint mindenki, úgyhogy nem is számít, hogy ott leszek-e fizikálisan – mondta Alonso a videóban. – Már alig várom, hogy megmutathassam nektek az autót, az új színeket. Nemrég próbáltam fel az új overálomat. Nagyon izgatott vagyok, hamarosan találkozunk!”

A videóból kiderült, hogy Alonsónak semmilyen problémája nincs a beszéddel.

A csapat és Alonso erről egyelőre nem nyilatkozott, de Briatore szerint a 39 éves versenyző ott lesz a jövő héten zajló szezon előtti teszten, Bahreinben.

Nem mindenki vár sokat Alonsótól

Noha Alonso az idén nyáron tölti a negyvenet, az általános vélekedés a kétszeres világbajnokkal kapcsolatban az, hogy a tempójával aligha lesz probléma, és hiába hagyott ki két évet, mivel ezidő alatt is folyamatosan versenyzett, úgyhogy berozsdásodni sem volt ideje. Más véleményen van azonban a túraautózás veteránja, a holland Tom Coronel, aki szerint ennyi kihagyás már bárkin meglátszik.

Legutóbb tavaly decemberben, a szezonzáró Abu-dzabi Nagydíj utáni teszten vezetett F1-es autótForrás: Formula 1 via Getty Images/RUDY CAREZZEVOLI/Rudy Carezzevoli

„Aztán majd felébredünk. Legfeljebb álmainkban – felelte a Ziggo Sporton arra a felvetésre, hogy Alonso lesz az idei év szenzációja. – Ha sikeres lesz, én leszek az első, aki nagyon-nagyon mélyen meghajlok előtte, de ez nem fog megtörténni, mert a természet törvényei ellen van. Ahogy eltávolodtál a Forma-1-től, neked annyi. Ha kihagysz egy évet, veszítesz a sebességedből. Alonso két évet hagyott ki, úgyhogy lehetetlen, hogy ismét olyan gyors lesz. A fiatalok élesebbek, merészebbek, ég bennük a tűz. Alonso egy harcos, de nemsokára 40 éves.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Legfrissebb a témában

- Advertisement -spot_img

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -spot_img