Alec Baldwin pisztolya gyakorlás közben sült el – itt a jegyzőkönyv

Ezt olvasta már?

Jegyzőkönyvek tanúsága szerint a színész egy olyan jelenetet gyakorolt, amelyben elő kellett rántania fegyverét, majd a kamera felé kellett azzal céloznia. Halyna Hutchins operatőr mögött ott állt Joel Souza rendező is a kameránál, amikor a fegyver mégis elsült.

“Joel azt mondta, Alec templomi díszletben, egy padban ült, és előhúzta a fegyvert. Ő éppen Alyna Hutchins válla fölött nézett át, amikor hirtelen egy ostorcsapásnak tűnő hangot, majd hangos pukkanást hallott” – áll az eskü alatt tett nyilatkozatban.

Hutchinst a lövés mellkastájon érte.

“Joel ezután homályosan emlékszik arra, hogy Hutchins hastájéki fájdalomra panaszkodott, és az említett területre nyúlt, majd hátrafelé botladozott, ezt követően a földre segítették” – olvasható a dokumentumban, melyet a BBC ismertetett.

Reid Russell operatőr szerint Hutchins azt mondta, nem érzi a lábát. A férfit arról is kérdezték, hogyan kezelte Baldwin a fegyvereket a forgatásokon: ő

nagyon elővigyázatosnak írta le a színészt,

aki mindig figyelt arra, hogy gyermekszínész ne legyen a közelében akkor, ha el kellett süssön egy pisztolyt.

Korábban már nyilvánosságra került, hogy Dave Halls rendezőasszisztens azzal adta át Baldwinnak a fegyvert, hogy az hideg, azaz nincs megtöltve. Serge Svetnoy, a film vezető elektromossági szakembere arról írt a Facebookon, hogy kezei közt tartotta Hutchinst, miközben a nő haldoklott. A férfi hanyagságnak és szakszerűtlenségnek nevezte a nő halálához vezető körülményeket.

Maggie Goll pirotechnikus és kellékmester arról számolt be a sajtónak, hogy már két éve egy másik forgatáson azt tapasztalta, Dave Halls nem tartotta be az alapvető fegyverbiztonsággal kapcsolatos szabályokat.

Rendszerszintű a probléma

Halls nem kommentálta a Goll leírta esetet az AP megkeresésére. Goll azonban hozzátette: ez a helyzet nem Dave Hallsról szól.

“Az eset semmiképpen sem egy ember hibája. Párbeszédet kell indítanunk a forgatások biztonságáról és arról, mit próbálunk elérni ezzel a kultúrával” – mondta.

A forgatást, amelyet leállítottak, a baleset előtt pár nappal elhagyta már operatőrcsapat a fizetség és a szállás körül kialakult viták miatt. A rendőrség tovább folytatja a nyomozást, a film producerei pedig belső vizsgálatot is elrendeltek.

Eltűnhetnek a fegyverek a forgatásokról

Már 23 ezren írták alá azt a petíció, amely a valós fegyverek kitiltását követeli a forgatásokról: Dave Cortese kaliforniai szenátor szombaton ki is jelentette, hogy törvényjavaslatot terjeszt elő, amely megtiltja az éles lőszerek használatát az államban a filmforgatásokon.

Néhány iparági szakember szerint azonban nem a fegyverhasználat a probléma, hanem a szabályok be nem tartása.

Egy szombati gyertyás virrasztáson felolvasott nyilatkozatában Hutchins férje, Matthew is megszólalt: “hatalmas veszteségnek” nevezte felesége halálát. Fotókat is közzétett, melyeken kilencéves kisfiukkal láthatók.

Nyitókép: MTI/AP/Andres Leighton

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Legfrissebb a témában

- Advertisement -spot_img

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -spot_img