Alec Baldwin a lelőtt operatőrt hibáztatja, miközben mindent tagad

Ezt olvasta már?

A New York Post szerint Alec Baldwin mindent tagad, szerinte Halyna Hutchins, a lelőtt operatőr hibája volt a baleset, aki Baldwin szerint helytelenül adta meg az irányt, ahova később fegyverével tüzet nyitott.

A 63 éves Baldwin ragaszkodik hozzá, hogy az október 21-én történt balesetig vezető minden esemény, és maga a baleset is az operatőr hibája volt. A nemrég benyújtott jogi dokumentumok szerint Baldwin a baleset után mindent megtett annak érdekében, hogy a stáb ismét összeálljon és folytassák a forgatást, még azt követően is, hogy őt vádolták meg az operatőr haláláért.

Ez egy rendkívül ritka eset, amikor a teljes rendszer meghibásosodott, valakinek pedig felelősséget kell vállalnia a tragikus következményekért” – írta Luke Nikas, Baldwin ügyvédje a dokumentumban,

amelyben hozzátette, hogy a felelős nem a védence, hiszen ő csak egy színész.

Alec BaldwinForrás: AFP/Angela Weiss

Luke Nikas szerint Baldwin egész karrierje során bízott a szakemberek munkájában és ugyanezt tette a baleset napján is. Hutchins a próba során elmondta Baldwinnak, hogy milyen szögben kell majd mozognia és azt is, hogy a kamera honnan vegye a színészt a fegyver elsütésének pillanatában.

Arra is egyértelmű utasítást adott, hogy pontosan felé célozzon, tehát a tervezettnél magasabb szögben. A dokumentumban Nikas kiemeli, hogy az operatőr és Baldwin is meg voltak győződve arról, hogy a fegyver nem éles. A színész ezt követően mégegyszer megbizonyosodott róla, hogy hova lőjön, az operatőr ezt megerősítette, a baleset pedig bekövetkezett.

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában