Alaszkai tűzoltók mentettek meg egy házban rekedt jávorszarvast – fotók

Ezt olvasta már?

Az alaszkai tűzoltók szokatlan riasztást kaptak a múlt hétvégén. Kivételesen nem egy macska vagy egy bajbajutott háziállat miatt hívták őket. Az Anchoragetől délnyugatra, 240 kilométerre fekvő Soldotnában egy bajbajutott jávorszarvast kellett kimenteni egy házból.

A becslések szerint egy körülbelül egyéves bika vasárnap reggel próbált egy Soldotnai-i ház pinceablakánál legelni, de valószínűleg rosszul lépett és beesett a ház pincéjébe – írja az AP News.

Az állat nem tudott egyedül kiszabadulni a pincéből.

Az Alaszkai Halászati és Vadászati Minisztérium biológusa el tudta kábítani a jávorszarvast, de az nem volt teljesen eszméletlen – a mentés során problémát okozott az is, hogy a jávorszarvas bika kb. 225 kilót nyomott.

A kiérkező tűzoltóknak rögtönözniük kellett és végül egy megerősített ponyvával hat embernek sikerült felcipelni a félkába állatot a pincéből a házba, majd át a házon a szabadba.

Az állat kisebb sérüléseit a hatóságok ellátták, majd a jávorszarvas a nyugtatószer hatásának elmúltával megunta megmentői társaságát és visszatért a vadonba.

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában